ΕλλάδαΑρχείο

44 οι νεκροί από τον κορωνοϊό

Αυξάνονται οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, αφού κατέληξε σήμερα το πρωί 31 Μαρτίου ηλικιωμένος άνδρας από την Εορδαία. Ο 79χρονος νοσηλευόταν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και είναι το έκτο θύμα του κορωνοϊού στην Κοζάνη.

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας εντοπίζονται πλέον κρούσματα κορωνοϊού από τη λοίμωξη Covid-19. Παρότι βραδεία η εξάπλωση της νόσου, όπως τη χαρακτήρισε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, η λοίμωξη που προκαλεί ο κορωνοϊός έχει καταγραφεί, με μεγαλύτερη ή μικρότερη ένταση, σε 43 Περιφερειακές ενότητες της χώρας. Υπάρχουν ωστόσο και 18 Περιφερειακές ενότητες που έχουν κρατήσει… γερά μέχρι τώρα χωρίς να μετρούν ούτε ένα περιστατικό μόλυνσης με κορωνοϊό. 

Μεγάλη εξάπλωση έχει ο κορωνοϊός στη βόρεια Ελλάδα, ιδίως στη Δυτική Μακεδονία και τη Θράκη. Σε τουλάχιστον 13 Περιφερειακές ενότητες εντοπίζεται η διαδρομή του νέου, απειλητικού κορωνοιού: Θεσσαλονίκη (55 κρούσματα), Καστοριά (29), Κοζάνη (16), Ξάνθη (12), Έβρος (11), Σέρρες (8), Πιερία (5), Κιλκίς (4), Ημαθία (3), Καβάλα (3), Πέλλα (2), Ροδόπη (1), Φλώρινα (1).