Αρχείο

Προβάρουν μάσκες στην Γερμανία

Η Jena, η πρώτη μεγάλη πόλη της Γερμανίας ανακοίνωσε την υποχρέωση χρήσης μάσκας για την επόμενη Δευτέρα (6 Απριλίου 2020). Αυτό θα ισχύει σε όλα τα σημεία πώλησης, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα δημόσια κτήρια που επισκέπτεται το κοινό.

Η Βαυαρία επεκτείνει τους περιορισμούς εξόδου μέχρι το τέλος των διακοπών του Πάσχα στις 19 Απριλίου. Η κρατική κυβέρνηση του Σάαρλαντ επεκτείνει επίσης τους περιορισμούς εξόδου στις 20 Απριλίου. Στο Βρανδεμβούργο, οι περιορισμοί στην έξοδο πρόκειται να παραταθούν μέχρι τις 19 Απριλίου, η Σαξονία θέλει να επεκτείνει τους περιορισμούς εξόδου μέχρι τις 20 Απριλίου.

Προς το παρών δεν υπάρχει υποχρέωση να φοριούνται μάσκες στα σούπερ μάρκετ όπως συμβαίνει στην Αυστρία. Η προστασία αυτή είναι “ίσως χρήσιμη προσθήκη στους κανόνες υγιεινής που ισχύουν ήδη”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Steffen Seibert στο Βερολίνο. Ωστόσο, αυτό δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε “λάθος αίσθημα ασφάλειας” και δεν θα τηρούνται πλέον οι κανόνες όπως η διατήρηση της απόστασης σας, το πλύσιμο των χεριών σας και η αποφυγή επαφών.