ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τον κορωνοϊό

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην τελευταία σημερινή συνεδρίαση του εξαίρει την υπεύθυνη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού της Πελοποννήσου που εφαρμόζει τα μέτρα προστασίας και περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού.

Είναι αλληλέγγυο στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Π.Ε. Μεσσηνίας και στα αιτήματα του Συλλόγου τους.

Καλεί τον Περιφερειάρχη να ανακαλέσει την εντολή του, να συναισθανθεί τη κρισιμότητα της κατάστασης και να εφαρμόσει σε όλες τις ΠΕ και την έδρα τις εγκυκλίους για λειτουργία με μειωμένο προσωπικό και τηλεργασία.

Καλεί τον Περιφερειάρχη και την Διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

Να λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 30/3/20 όλες οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας σε όλες τις ΠΕ και η έδρα σε συνεννόηση με τους συλλόγους των εργαζομένων με σχέδιο αντίστοιχο με το σχέδιο που κατέληξαν στην ΠΕ Μεσσηνίας, Διοίκηση, Διευθυντές και εργαζόμενοι.

Να εφαρμοστούν αυστηρά μέτρα αποφυγής συγχρωτισμού στα γραφεία, για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού και την εξασφάλιση εφεδρειών εργαζομένων.

Να διατεθούν μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζομένους της Περιφέρειας (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά κλπ)

Να γίνεται σχολαστικός καθαρισμός και απολύμανση όλων των χώρων εργασίας της Περιφέρειας, η οποία να επαναλαμβάνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Να δοθεί προτεραιότητα στις υπηρεσίες που έχουν σχέση με την πρόληψη και την προστασία από το νέο κορωνοϊό, των υποστηρικτικών μηχανισμών λειτουργίας κοινωνικών υποδομών επιτήρησης, ελέγχου των μέτρων κτλ

Να γίνει κάλεσμα στους πολίτες να απευθύνονται στις υπηρεσίες μόνο για επείγοντα ζητήματα και κυρίως μέσω τηλεφωνικών ή ηλεκτρονικών μέσων.

Να ζητηθεί άμεσα πρόσληψη γιατρών εργασίας και τεχνικού ασφαλείας στις ΠΕ που δεν υπάρχουν.

Να δοθεί άμεση οικονομική ενίσχυση ή να διατεθούν μέσα ατομικής προστασίας σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, Προνοιακά Ιδρύματα και στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας

Να ζητήσει από τη κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας για δωρεάν περίθαλψη και προστασία του λαού από την πανδημία.