ΟικονομίαΑρχείο

Δεν θα έρθει έναντι λογαριασμός από τη ΔΕΥΑ Ναυπλίου, αλλά μόνο εκκαθαριστικός τετραμήνου χωρίς ειδικό τέλος 80%

Σε νέα ρύθμιση οφειλών προχώρησε η ΔΕΥΑ Ναυπλίου. Συγκεκριμένα, αυξάνονται οι δόσεις για τους οφειλέτες από 12 σε 60, ενώ αποφασίστηκε και η μείωση της προκαταβολής, από 20% σε 5%.
Επιπλέον δίνεται έμφαση στις ευπαθείς ομάδες: για όσους ανήκουν σε αυτές ο μέγιστος αριθμός δόσεων είναι εκατόν είκοσι (120) και προκαταβολή 0%.

Επίσης αποφασίστηκε να μην εκδοθεί λογαριασμός «έναντι» ώστε να μην επιβαρυνθούν οι καταναλωτές με δύο λογαριασμούς σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά μόνο εκκαθαριστικός τετραμήνου και χωρίς την επιβάρυνση του ειδικού τέλους 80%. 

Λόγω των εκτάκτων συνθηκών που αντιμετωπίζονται, και προκειμένου να ανταπεξέλθει η ΔΕΥΑΝ, καλούνται οι Δημότες να μεριμνούν για την εξόφληση των λογαριασμών τους, διότι η λειτουργία της επιχείρησης και η προσφορά υπηρεσιών απαιτούν ανελαστικές δαπάνες.  

Υπάρχουν  οι εξής δυνατότητες πληρωμής:

  • Πληρωμή με φυσική παρουσία με τις ενδεδειγμένες προφυλάξεις  
  • Πληρωμή με ηλεκτρονικές συναλλαγές 
  • Κατ’ οίκον επίσκεψη υπαλλήλου μετά από ραντεβού και πληρωμή με τη χρήση της κάρτας (POS)), 

Όπως ανακοινώθηκε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ναυπλίου είναι επιχείρηση σύμφυτη με την έννοια της Δημόσιας Υγείας που τόσο πολύ δοκιμάζεται στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως από τον κορωνοϊό COVID-19. 

Επισημαίνεται ότι με ταχύτητα και μεθοδικότητα ελήφθησαν όλα εκείνα τα μέτρα που διευκόλυναν τους δημότες δίνοντας πρωτεύουσα έμφαση στην δημόσια υγεία. 

Όπως τονίζεται η επιχείρηση ενημερώνεται συνεχώς από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), αναφορικά με θέματα που αφορούν τον κορωνοϊό (COVID-19), και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα κυρίαρχα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων, των χρηστών των υπηρεσιών της, των προμηθευτών, αλλά και για να παραμείνουν αδιάλειπτες οι παρεχόμενες υπηρεσίες, με ταυτόχρονη προσπάθεια συμβολής στον  περιορισμού της μετάδοσης του COVID-19.

Ορισμένα από αυτά που θα επικαιροποιούνται συνεχώς είναι: 

  • Συνεχής ενημέρωση των εργαζομένων για την αυστηρή τήρηση προσωπικής υγιεινής και λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αποφυγή πιθανής μετάδοσης της νόσου (χρήση αντισηπτικών, γάντια μιας χρήσης κ.λπ.). 
     

    Το τεχνικό προσωπικό έχοντας  προμηθευτεί  γάντια, μάσκες και αντισηπτικά  και έχοντας ενημερωθεί   για τα μέτρα πρόληψης κατά του ιού,  κατά την εκτέλεση των εργασιών, δεν προσεγγίζει  τους χρήστες σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου. 
     

    Στα γραφεία, για το διοικητικό προσωπικό, εφαρμόστηκε η  μείωση του, τηρώντας την αναλογία ενός υπάλληλου ανά 10 τετραγωνικά. Οι περισσότεροι  αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας, έχοντας εξοπλιστεί πλήρως,  εργάζονται απομακρυσμένα, διασφαλίζοντας την ομαλή συνέχιση των δραστηριοτήτων μας και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των Δημοτών. 

  • Διαμερισματοποίηση των εργασιών και διακοπή επαφής των διαφόρων τμημάτων μεταξύ τους. 
     

    Εργασία με καθημερινές βάρδιες, με το 50% του προσωπικού, στους χώρους και τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΝ. 
     

    Παραλαβή των δειγμάτων και απαιτούμενων αναλύσεων, σύμφωνα με τις υποδείξεις.  
     

    Περιορισμός της εισόδου των χρηστών των υπηρεσιών μας και των προμηθευτών μας στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΝ. 
     

    Υλοποίηση σχολαστικών απολυμάνσεων σε όλους τους χώρους και στον εξοπλισμό μετά τη λήξη της εργασίας. 
     

    Περιορισμός των ταξιδιών κάθε είδους στα απολύτως απαραίτητα. 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •