ΚοινωνίαΑρχείο

Κουβεντιάζοντας με τους κρατούμενους Ναυπλίου και Τίρυνθας για τα προβλήματά τους

Το κατάστημα κράτησης Ναυπλίου και τις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας επισκέφθηκε την Πέμπτη 2 Απριλίου η γενική γραμματέας σωφρονιστικής και αντεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφία Νικολάου.

Την ίδια ημέρα η κ, Νικολάου επισκέφθηκε και τα καταστήματα κράτησης σε Τρίπολη, Κόρινθο και Πάτρα.

Η επίσκεψή της πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της καμπάνιας  «Κουβεντιάζοντας με τους κρατούμενους για τα προβλήματά τους», η οποία σκοπό έχει να υλοποιηθεί σε όλα τα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας. 

Η κυρία Νικολάου συζήτησε με ολιγομελείς επιτροπές κρατουμένων λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό. Άκουσε και κατέγραψε τα αιτήματα τους σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα του ιού, καθώς και άλλα προβλήματα της καθημερινότητας τους. 

Σε ότι αφορά τα μέτρα που σχεδιάζει το Υπουργείο, με αφορμή την πανδημία, αυτά συμπεριλαμβάνουν απολύμανση, απεντόμωση και μυοκτονία.

Επίσης, προωθείται και σχέδιο που αφορά την αλλαγή των στρωμάτων, των κλινοσκεπασμάτων, των μαξιλαριών και των πετσετών στους θαλάμους.

Τέλος, προβλέπονται ειδικοί χώροι, όπου εκεί θα οδηγούνται και θα απομονώνονται τα ύποπτα κρούσματα, τα οποία και θα εξετάζονται.

Εξετάσεις θα γίνονται και στους συγκρατούμενούς τους, ενώ επίσης θα υπάρχει θερμομέτρηση κρατουμένων και του προσωπικού των φυλακών.