ΚοινωνίαΑρχείο

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών αρωγός στο Υπουργείο για την παροχή tablet και laptop σε μαθητές

Εκδόθηκε η Εγκύκλιος (με την ένδειξη ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ) του υπουργείο Παιδείας για την διαδικασία προμήθειας και παροχής εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (laptop και tablet) στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, προκειμένου να αξιοποιηθεί από εκπαιδευτικούς ή/και μαθητές, λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια και τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε σχολικής μονάδας.

Το υπουργείο Παιδείας, με την εγκύκλιο, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες ενέργειες καλεί τους Διευθυντές όλων των σχολείων της χώρας όπως μεριμνήσουν άμεσα για την καταγραφή των αναγκών (εκπαιδευτικών και μαθητών) σε επίπεδο σχολικής μονάδας και να αποστείλουν τα στοιχεία, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έως την Πέμπτη 9/4/2020 και ώρα 12.00.

Ήδη ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, εκφράζοντας την επιθυμία του να βοηθήσει, είχε έρθει σε επικοινωνία και συνεργασία με τις διευθύνσεις της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης , προκειμένου να καθοριστεί (μέσω των διευθυντών κάθε σχολικής μονάδας) ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των tablets που θα απαιτηθούν ανά σχολείο, για να δοθούν στους μαθητές που πραγματικά τα χρειάζονται, ώστε να μην αποκλείονται από την μάθηση.

Τόσο ο Δήμος Άργους Μυκηνών και προσωπικά ο Δήμαρχος, όσο και οι Σχολικές Επιτροπές θα είναι σε διαρκή επικοινωνία με την σχολική και εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου ενισχυτικά να παρέχουν οποιαδήποτε άλλη βοήθεια χρειαστεί. Μέλημα του Δήμου Άργους – Μυκηνών και διαχρονική θέση του και ιδιαιτέρως σε αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε , είναι να υπάρχει ισότιμη πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία από όλους.