ΚοινωνίαΑρχείο

Λασποβροχή τη Μεγ. Πέμπτη – 26 βαθμοί το Μεγ. Σάββατο

Θα χαλάσει προσωρινά ο καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη, οπότε η μεταφορά σκόνης από την Αφρική θα δημιουργήσει το φαινόμενο της λασποβροχής. 

Τα φαινόμενα θα επικρατήσουν κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ από το βράδυ αναμένονται στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Η μεταφορά σκόνης θα συμβεί κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις που στη συνέχεια θα πυκνώσουν, με τoν καιρό να χαλάει αυτό το διήμερο, μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη αλλά στη συνέχεια θα βελτιωθεί και θα φέρει υψηλές θερμοκρασίες το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και βαθμιαία θα φτάσουν στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.

26 βαθμοί το Μεγάλο Σάββατο

Από τη Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, μάλιστα η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 26 βαθμούς στην Αθήνα. Μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. 
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι ασθενείς ενώ σταδιακά θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι έως 4 μποφόρ.