ΚοινωνίαΑρχείο

Μπλόκο σε όλες τις διόδους προς Πελοπόννησο

Όποιος πρόλαβε να ξεμυτίσει από το κλεινόν άστυ, πρόλαβε, καθώς πλέον αυξάνονται καθημερινά τα αστυνομικά μπλόκα σε όλη την επικράτεια. Ειδικότερα, στους δρόμους των Αθηνών και σε όλα τα διόδια της Αττικής, τόσο στην είσοδο αλλά και στην έξοδο από αυτή, υπάρχουν παντού αστυνομικές δυνάμεις, για να ελέγχουν τυχόν παραβάσεις αλλά και για να αποτρέψουν τη μαζική έξοδο προς την επαρχία και τα εξοχικά λόγω Πάσχα.

Αστυνομικοί πραγματοποιούν ελέγχους σε οδηγούς που κινούνται στην Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας, ενώ έλεγχοι γίνονται και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου, στα πλαίσια του ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει του Πάσχα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα τηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού, καθώς οι μέρες αυτές και η επόμενη εβδομάδα χαρακτηρίζονται ως οι πιο κρίσιμες για την αποτροπή της εξέλιξης της πανδημίας.

Αστυνομικοί από Πελοπόννησο και Αττική ελεγχουν ακόμα και τα λεωφορεία που κατεθύνονται προς τα νότια, τόσο για τον αριθμό των επιβαινόντων, ο οποίος πρέπει να είναι συγκεκριμένος, όσο και για τα παραστατικά των επιβατών.

Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, η Αστυνομία βεβαίωσε έξι διοικητικά πρόστιμα της τάξης των 300 ευρώ. Τα τρία πρόστιμα επιβλήθηκαν σε διερχόμενους από την Βοιωτία προς την Αττική και τα άλλα τρία σε διερχόμενους από την Αττική προς την Βοιωτία. Ένα ακόμα πρόστιμο επιβλήθηκε σε οδηγό που ξεκίνησε για Πελοπόννησο με σούβλα και κάρβουνα και πήγε να αποφύγει τους αστυνομικούς από παράδρομο που έβγαζε… στα Μέγαρα! Σε όλες τις περιπτώσεις, οι αρχές, μετά την βεβαίωση του προστίμου, γύρισαν πίσω τους παραβάτες.

Να σημειώσουμε πως παρά τις απαγορεύσεις δεν λείπουν και κάποιοι… άγνωστοι, που εθεάθησαν στο Ναύπλιο να κόβουν βόλτες και να ψωνίζουν από σούπερ μάρκετ. Όμως με τον αστυνομικό κλοιό να σφίγγει από σήμερα, οι επίδοξοι εκδρομείς θα πρέπει αν εφεύρουν νέα κόλπα για να ξεγλιστρήσουν…  

Να υπενθυμίσουμε πως για μετακινήσεις εκτός της περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας, το πρόστιμο ανέρχεται σε 300 ευρώ.

Στις περιπτώσεις που η ανωτέρω μετακίνηση επιχειρείται με όχημα, επιβάλλεται επίσης το διοικητικό μέτρο της επιτόπου αφαίρεσης της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος για 60 ημέρες.