ΡεπορτάζΑρχείο

Σαρώνουν το facebook για αναρτήσεις που καλούν πιστούς στις εκκλησίες

Μέτρα που ξεπερνούν κάθε φαντασία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει η αστυνομία για την τήρηση των μέτρων που είναι σε ισχύ.

Από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, αλλά και την Κυριακή του Πάσχα επιστρατεύεται κάθε μέσο, τόσο για τον έλεγχο της κυκλοφορίας στους δρόμους, όσο και για τον έλεγχο κάθε είδους συνάθροισης.

Όσοι επιχειρήσουν , έστω και την τελευταία στιγμή να μετακινηθούν προς τα χωριά, είστε για τα εξοχικά τους, είτε για επίσκεψη σε σπίτια συγγενών και φίλων θα έρθουν αντιμέτωποι με αυστηρούς ελέγχους.

Οι αστυνομικοί έχουν εντολές να ελέγχουν ακόμα και αν συμβαδίζει ο αριθμός που θα έχουν χρησιμοποιήσει για την μετακίνησή τους με όσα πράγματα θα έχουν μαζί τους.

Βαρύτητα θα δοθεί επίσης την Μεγάλη Παρασκευή, την ώρα του Επιταφίου, καθώς και το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, την ώρα της Ανάστασης, για κάποιους που ενδεχομένως θα επιχειρήσουν να πάνε στις εκκλησίες.

Drone

Μέχρι και drones θα επιστρατεύσει, όπου διαθέτει τέτοιο εξοπλισμό η αστυνομία για να κάνει ελέγχους, ενώ θα βγάλει έξω και άντρες με πολιτικά. Τα drones θα χρησιμοποιηθούν και την Κυριακή του Πάσχα για να ελέγχεται ακόμα και στις ταράτσες των πολυκατοικιών πόσοι ψήνουν. Σε περιπτώσεις που δεν τηρούνται τα μέτρα θα ειδοποιείται ο εισαγγελέας, αφού η αστυνομία δεν μπορεί να μπει σε σπίτια χωρίς εισαγγελική εντολή.

Εντωμεταξύ, όπως γίνεται γνωστό η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σαρώνει τις τελευταίες ημέρες το διαδίκτυο και ιδιαίτερα το facebook για αναρτήσεις που καλούν τους πιστούς στις εκκλησίες.

Όλη η αστυνομία θα βρίσκεται επί ποδός, ενώ περιπολικά αλλά και συμβατικά αυτοκίνητα της αστυνομίας θα κινούνται ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα χωριά.