ΡεπορτάζΑρχείο

Πίστα για ποδηλάτες το Ναύπλιο της καραντίνας (Pics)

Ένα διαφορετικό Πάσχα βίωσε η ορθοδοξία φέτος. Απαγορεύσεις κυκλοφορίας λόγω των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, περιόρισαν σημαντικά τις διαθέσιμες επιλογές του κόσμου ως προς τις μετακινήσεις και τις επαφές.

Μπορεί η Ανάσταση στο χωριό και οι σούβλες για τους περισσότερους να ήταν ένα όνειρο απατηλό, ωστόσο αυτό δεν άφησε να τους χαλάσει την διάθεση. 

Δεν ήταν λίγοι άλλωστε αυτοί που βγήκαν για μια απογευματινή βόλτα στ’ Ανάπλι την Κυριακή του Πάσχα, άλλωστε ο καιρός ήταν ιδανικός.

Μια πόλη που δεν θυμίζει σε τίποτα το Ναύπλιο όπως το ξέρουμε τέτοια εποχή. Μικρές παρέες και οικογένειες απόλαυσαν έναν περίπατο στο παραλιακό μέτωπο και λιγότερο στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης, χωρίς να συνωστίζονται.

Παρά το γεγονός πως το Ναύπλιο υπό νορμάλ συνθήκες είναι μια πόλη εχθρική στους ποδηλάτες καθώς -αν και τουριστική- δεν έχει ούτε ένα ποδηλατόδρομο, δεν είναι λίγοι αυτοί που τις μέρες της καραντίνας βρίσκουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουν μια βόλτα με τα ποδήλατά τους στη παλιά πόλη και στην παραλία, τώρα που η κίνηση στους δρόμους και τα σοκάκια είναι λιγοστή, λόγω κορωνοϊού. 

Μια… πίστα για ποδηλάτες, μικρούς και μεγάλους, σε σημεία που δεν τολμούσες να φανταστείς! Σε πολύσυχναστους δρόμους και σοκάκια που τώρα είναι σχεδόν άδεια. Μια άλλη πόλη βγαλμένη από τα παιδικά όνειρα! Όμως μια εικόνα που σπανίως βλέπουμε όταν αυτή κατακλύζεται από επισκέπτες…