ΠολιτικήΑρχείο

Έπασχε από επιληψία η 39χρονη από το Κονγκό;

Σοβαρές καταγγελίες από την Συνέλευση Αναρχικών Άργους «Λούπους» για την περίθαλψη των προσφύγων – μεταναστών στην Ερμιονίδα, έρχονται να προστεθούν σε αυτές του Δημάρχου Ερμιονίδας για έλλειψη στοιχειώδους περίθαλψης στην δομή «Γαλαξία». Για το θέμα αυτό ο “Αναγνώστης Πελοποννήσου” είχε αναφερθεί επανηλημένα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αναρχικών, τα δύο παιδιά της εκλιπούσης, υποστηρίζουν πως η μητέρα τους παρουσίαζε συχνά φαινόμενα επιληψίας, προφανώς από όγκο στον εγκέφαλο, αλλά δεν τις χορηγούντο φάρμακα. Μάλιστα υποστηρίζουν πως το ασθενοφόρο δεν δέχτηκε να πάρει μαζί του τον μεγαλύτερο γιο ο οποίος ξέρει καλά αγγλικά προκειμένου να μπορέσει να συνεννοηθεί με τους γιατρούς του Νοσοκομείου Αργολίδας.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση την οποία υπογράφει η Α.Σ.Α. Loupous, αναφέρεται:
«Με ρατσιστικό στίγμα το έγκλημα της εγκατάλειψης της 39χρονης από το Κογκό χωρίς περίθαλψη

Είχαμε επισημάνει το πρόβλημα με την περίθαλψη των μεταναστών στο Ξενοδοχείο «Γαλαξίας» της Ερμιονίδας, αλλά η πολιτεία συνέχισε να τους αντιμετωπίζει σαν «κοινωνικά απόβλητα» αφαιρώντας τους κάθε δικαίωμα στην περίθαλψη μέσω του ΑΜΚΑ.
(…)
Σήμερα η γυναίκα από το Κονγκό, αύριο η κυρά Γιωργία από την γειτονιά σου, μεθ` αύριο εσύ. Άκου ανθρωπάκο: Το κεφάλαιο δεν ξεχωρίζει τους ανθρώπους ανάλογα με το χρώμα ή την καταγωγή τους. Τους απομυζά και τους πνίγει όλους μόλις θεωρήσει ότι δεν έχουν να του προσφέρουν πλέον, Εσένα όμως σε ταΐζει με «έθνος και πατρίδα» για να σε κοιμίζει, μέχρι να σου πάρουν οι τράπεζες το σπίτι, να σου μειώσουν μισθούς, κι όταν σου πάρουν τα πάντα να σ αφήσει να ψηφίσεις χωρίς περίθαλψη, χωρίς τα αναγκαία για την ζωή.
(…)
Η 39χρονη από το Κονγκό δεν πέθανε από κοροναϊό. Πέθανε από την αδιαφορία του κράτους. Έπασχε από φαινόμενα επιληψία, ίσως κάποιο όγκο στο κεφάλι που τα προκαλούσε και επανειλημμένα είχε ζητήσει ιατρική βοήθεια χωρίς ανταπόκριση.  Μάλιστα το ασθενοφόρο που την μετάφερε δεν δέχτηκε να την συνοδεύσει ο μεγαλύτερος γιός της, ο οποίος μιλά καλά αγγλικά, προκειμένου να εξηγήσει στους γιατρούς τι της συμβαίνει. Άφησε πίσω της, σβήνοντας, δύο παιδιά, 9 και 18 ετών, αλλά πέρα απ αυτά άφησε ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ να κατατρώει την χορτασμένη με μίσος συνείδησή σου.

Ντόπιοι και Μετανάστες ενωμένοι ενάντια στον ρατσισμό

Σπάμε το κελί του κοροναϊού με αλληλεγγύη, σπάμε τα δεσμά του κράτους με όπλο την ελευθερία

Αργολίδα 19.4.20
[email protected]»

Ολόκληρη την ανακοίνωση μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.