Site icon Αρχείο anagnostis.org

Κανένας με συμπτώματα του κορωνοϊού στο ξενοδοχείο της Ερμιονίδας

tsiodras_ermionida_ksenodoxeio_prosfyges_4

Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στη δομή που φιλοξενεί 470 άτομα στο Πορτοχέλι, σύμφωνα με τον Νότη Μηταράκη, υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Με ιδιαίτερη αυστηρότητα ο ΕΟΔΥ εφαρμόζει τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Εφαρμόστηκε η συνήθης διαδικασία να εξεταστούν όλοι όσοι διαμένουν στη δομή», ανέφερε ο κ. Μηταράκης μιλώντας στην εκπομπή του Mega Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο. «Θεωρώ ότι θα ανταπεξέλθουμε και σε αυτήν τη δυσκολία», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε πως συμπτώματα του κορωνοϊού δεν παρατηρήθηκαν κατά την επίσκεψη σε κάποιον διαμένοντα. Ωστόσο όλα θα κριθούν όταν θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των τεστ, από αύριο. 

Και ο Σωτήρης Τσιόδρας εμφανίστηκε καθησυχαστικός με τη σειρά του, καθώς όπως είπε δεν μεταδίδεται εύκολα ο ιός από ασυμπτωματικούς φορείς.

Όσον αφορά το πώς προέκυψε το κρούσμα στη δομή φιλοξενίας, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είπε: «πιθανότατα κάποιος εργαζόμενος ο οποίος δουλεύει στη δομή και είναι και εκτός δομής, να έχει μεταφέρει τον ιό εντός της δομής».

Exit mobile version