ΚοινωνίαΑρχείο

Τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ερμιονίδα. Πέρασε από το Νοσοκομείο Ναυπλίου και το ΚΥ Κρανιδίου. Βρίσκεται στη δομή προσφύγων

Τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού καταγράφει η Ερμιονίδα, μετά το ζευγάρι που διαπιστώθηκε τις προηγούμενες μέρες θετικό

Αυτή τη φορά πρόκειται για μία γυναίκα που διαμένει μαζί με τους πρόσφυγες στο ξενοδοχείο Γαλαξίας στο Πορτοχέλι και παραμένει εκεί, παρ΄ ότι είναι θετική.

Η γυναίκα αυτή πέρασε αρχικά από το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, κατόπιν από το νοσοκομείο και επέστρεψε στο ξενοδοχείο. Στην πορεία ωστόσω διαπιστώθηκε ότι είναι «θετική ασυμπτωματική». 

Ήδη μεγάλο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στη δομή προσφύγων, όπου εδώ και μέρες η κατάσταση είναι εκρηκτική και η ανησυχία μεγάλη, λόγω του πλήθους των προσφύγων που διαμένουν εκεί.

UPDATE

Έγκυος η 39χρονη με το κρούσμα στο Πορτοχέλι. Έφτασαν Χαρδαλιάς, ο Τσιόδρας, Μηταράκης και διοικητής ΕΟΔΥ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για μια έγκυο κοπέλα, που έπασχε και από πολύποδα. Λόγω αιμορραγίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε πως είναι θετική στον κορωνοϊό. Η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της.

Να σημειωθεί ότι τα αίτια θανάτου της άλλης γυναίκας από το Κογκό που πέθανε στον ίδιο χώρο δεν είχαν σχέση με τον ιό.

Την είδηση για το κρούσμα που καταγράφεται πλέον στο ξενοδοχείο επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος:

Ανήμερα του Πάσχα, γυναίκα μετανάστρια από το Γαλαξία διακομίστηκε στο Γ. Ν. ΝΑΥΠΛΙΟΥ, μέσω Κ. Υ. Κρανιδίου τις πρωινές ώρες.
Δεν κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία της για το λόγο για τον οποίο είχε διακομιστεί και επέστρεψε στο ξενοδοχείο.
Το δείγμα όμως που πήραν στο νοσοκομείο βρέθηκε, αργά τη νύχτα, θετικό.
Δηλαδή η γυναίκα αυτή είναι «θετική ασυμπτωματική» στον κορωνοϊό. Μετά από αναφορά του γεγονότος στον ΕΟΔΥ, τόσο από τους γιατρούς του νοσοκομείου Ναυπλίου και του ΚΥ Κρανιδίου, όσο και τη δική μου επικοινωνία και παρέμβαση, μεγάλο κλιμάκιο είναι καθ΄ οδόν για το ξενοδοχείο Γαλαξίας.