Site icon Αρχείο anagnostis.org

Ποιά μέτρα ζητά να ληφθούν ο Γόντικας για δομές προσφύγων και Ρομά

Γόντικας

Τηλεφωνική επικοινωνία με το δήμαρχο Ερμιονίδος Γιάννη Γεωργόπουλο, είχε σήμερα ο Νίκος Γόντικας επικεφαλής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ενημερώθηκε για την κατάσταση που διαμορφώνεται σε ξενοδοχείο που λειτουργεί στην περιοχή  σαν δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος του ΚΚΕ έκανε λόγο για ευθύνες της κυβέρνησης –όπως και η Τ.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ– και μίλησε για απαράδεκτη ολιγωρία.

Όπως σημειώνει από την Μ. Πέμπτη έχει γίνει η διάγνωση σε εργαζόμενη της δομής με κορωναϊό, μεσολάβησε θάνατος μιας γυναίκας πρόσφυγας που διέμενε στο ξενοδοχείο και χθες διαγνώστηκε δεύτερη γυναίκα έγκυος πρόσφυγας και κανείς δεν ασχολήθηκε αυτό το κρίσιμο διάστημα, πέρα από την εντολή στην αστυνομία για να αυξήσει τα μέτρα περιορισμού.

Ευθύνες ο κ. Γόντικας καταλογίζει και στην περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου: “Ο ρόλος της δεν είναι η ωραιοποίηση της κατάστασης και η στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής. Τρεις φορές έβαλε θέμα στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου η «Λαϊκή Συσπείρωση» τρεις φορές αρνήθηκαν να πάρουν θέση και απόφαση. Καμιά ατομική ευθύνη δεν μπορεί να συγκαλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εθνικό σύστημα υγείας“.

Οι προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που έχει θέσει και στο ΠεΣυ είναι:

Exit mobile version