ΠολιτικήΑρχείο

ΚΚΕ Αργολίδας: Προκλητικά ανεύθυνη η στάση της κυβέρνησης με το ξενοδοχείο προσφύγων στο Πορτοχέλι

Προκλητικά ανεύθυνη χαρακτηρίζει τη στάση της κυβέρνησης για τα κρούσματα κορωνοϊού στο ξενοδοχείο φιλοξενίας προσφύγων στη Ερμιονίδα, η Τομεακή Επιτροπή Αργολίδας του ΚΚΕ.

Με νέα ανακοίνωσή της η κομματική οργάνωση αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε για ακόμα μια φορά την κυβέρνηση της ΝΔ για την πρωτοφανή ολιγωρία που έδειξε όσον αφορά την έγκαιρη αντιμετώπιση της επικίνδυνης κατάστασης με την επιδημία του COVID-19 στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στο Πόρτο Χέλι του Δήμου Ερμιονίδος, που διαμένουν 500 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες. Η ΤΕ Αργολίδος έγκαιρα έχει αναδείξει το ζήτημα αυτό με δυο  ανακοινώσεις τις προηγούμενες ήμερες.

Από την Μ.Πέμπτη είναι γνωστό ότι εργαζόμενη στο ξενοδοχείο βρέθηκε θετική στον ιό. Στη συνέχεια μια 39χρονη γυναίκα πρόσφυγας πέθανε χωρίς να είναι ακόμα γνωστή η αιτία. Χθες διαγνώστηκε με κορωναϊό, μια 28χρονη γυναίκα πρόσφυγας 6 μηνών έγκυος, που εισήχθη για άλλο λόγο στο νοσοκομείο του Ναυπλίου.

Από τη μία έχουμε την κυβέρνηση να “βάλλει” σε όλους τους τόνους για την ανάγκη τήρησης της “κοινωνικής απόστασης” γιατί όντως η μεταδοτικότητα είναι πολύ μεγάλη και από μέρα σε μέρα κρίνεται η πορεία αντιμετώπισής του ιού. Από την άλλη, ενώ η εργαζόμενη φαίνεται ότι είχε συμπτώματα πριν από δυο εβδομάδες, τελικά διαγνώστηκε θετική στον κορωναϊό, μόλις πριν 5 μέρες. Όχι μόνο δεν προέβησαν σε άμεσους προληπτικούς ελέγχους αμέσως μετά τον εντοπισμό συμπτωμάτων στην εργαζόμενη της δομής πριν από 2 εβδομάδες, αλλά ακόμα και μετά τη διάγνωση, οι 500 πρόσφυγες και μετανάστες, οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο, οι κάτοικοι της περιοχής ουσιαστικά αφέθηκαν στην τύχη τους, για ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα τουλάχιστον 5 ημερών!

Η ατομική ευθύνη δεν μπορεί και δεν πρέπει να κρύψει τη γύμνια των κρατικών μηχανισμών για την προστασία της δημόσιας υγείας. Όλες οι κυβερνήσεις  υπηρετούν την πολιτική υπέρ της κερδοφορίας του κεφαλαίου, πολιτική που συναποφασίζεται και εκπορεύεται από την ΕΕ, που θέλει τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, μετατρέποντας τις δομές φιλοξενίας σε σύγχρονα κρεματόρια των κατατρεγμένων από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Τώρα πρέπει να προχωρήσει στη λήψη ριζικών μέτρων!

Χωρίς άλλη καθυστέρηση η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στη δημιουργία ιατρείων, εξοπλισμένων και στελεχωμένων με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο ξενοδοχείο που φιλοξενούνται πρόσφυγες.

Να λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής και πρόληψης, όπως συχνή απολύμανση των χώρων, εξασφάλιση καθαρού και ζεστού νερού, δωρεάν χορήγηση όλων των υλικών ατομικής υγιεινής, αποφυγή συνθηκών συγχρωτισμού κ.ά.

Παράλληλα πρέπει να ξεκινήσει αμέσως, έναν οργανωμένο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών διασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής και αρχίζοντας από τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες».