ΆρθροΑρχείο

Πώς κρύφτηκε κάτω από την πέτσα του οβελία ο κορωνοϊός στην Ερμιονίδα

Τη Μεγάλη Βδομάδα επέλεξε ο κορωνοϊός να «χτυπήσει» την πόρτα της Ερμιονίδας, με τον κόσμο κλεισμένο στα σπίτια, και τους υπευθύνους να κρύβουν κάτω από την πέτσα του οβελία τον κίνδυνο.

Τα δεκάδες δημοσιεύματα, η αναστάτωση στην περιοχή, οι εκκλήσεις του δημάρχου, δεν αρκούσαν για να ληφθούν εγκαίρως τα μέτρα που προβλέπονται, όπως συνέβη σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όλο το προηγούμενο διάστημα.

Αποτέλεσμα να τρέχουν να προλάβουν τη Δευτέρα του Πάσχα, όσα δεν πρόλαβαν τις προηγούμενες ημέρες.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας, Αγρόν ηγόραζον, παρά την επισήμανση και την αποστολή δύο εγγράφων αιτημάτων, από το Δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο στις 3 και 7 Απριλίου, για τις οποίες δεν του παρασχέθηκε καμία σχεδόν ανακοίνωση και ενημέρωση, όπως ο ίδιος δημοσιοποίησε.

470 άνθρωποι στοιβαγμένοι σε ένα ξενοδοχείο στο Πορτοχέλι, σε έναν χώρο, όπου ο κίνδυνος μετάδοσης του Covid 19 παραμόνευε, με δεδομένο μάλιστα ότι μια εργαζόμενη βρέθηκε θετική, από τις 16 Απρίλη. 

Ο συναγερμός που σήμανε στα Μέσα Ενημέρωσης από την  πρώτη στιγμή, δεν συμβάδιζε με τον εφησυχασμό των υπευθύνων που περίμεναν να γιορτάσουν το Πάσχα, για να βρεθούν προ …εκπλήξεως μια μέρα μετά.

Από τις 17 Απρίλη, Μεγάλη Παρασκευή, αποφασίστηκε να ιχνηλατηθούν  όλες οι επαφές του ζευγαριού που διαγνώστηκε θετικό στο νοσοκομείο Άργους. Δεν συνέβη όμως – όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων – το ίδιο και στο ξενοδοχείο με τους πρόσφυγες, όπου άρχισαν να εξετάζονται οι πάντες, αφού έσκασε το πρώτο κρούσμα.  

Η ανησυχία για την κατάσταση στον «Γαλαξία» δεν φάνηκε ικανή να χαλάσει το ψήσιμο του οβελία.

Το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ερμιονίδα, ξύπνησε τελικά τους αρμόδιους για να κινητοποιηθούν. Μια γυναίκα που διαμένει μαζί με τους πρόσφυγες στο ξενοδοχείο Γαλαξίας στο Πορτοχέλι και παραμένει εκεί, παρ΄ ότι είναι θετική, για άλλους λόγους υγείας πέρασε αρχικά από το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, κατόπιν από το νοσοκομείο Ναυπλίου και επέστρεψε στο ξενοδοχείο. Στην πορεία ωστόσο διαπιστώθηκε ότι είναι «θετική ασυμπτωματική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μαθήματα ανθρωπιάς από Τσιόδρα στην Αργολίδα – Τι έκανε όταν αντίκρισε τραυματισμένο προσφυγόπουλο