ΚοινωνίαΑρχείο

Τεστάρουν τους πρόσφυγες της Ερμιονίδας για κορωνοϊό – Σε αποκλεισμό το ξενοδοχείο

Αποκλείστηκε, όπως αναμενόταν, το ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στο Πορτοχέλι όπου φιλοξενούνται περίπου 500 πρόσφυγες, oπως προβλέπεται απο το εθνικό σχέδιο για τον Convid-19.

Στο ξενοδοχείο επιτρέπεται ή είσοδος και η έξοδος μόνο του προσωπικού και η τροφοδοσία, με αστυνομικούς να έχουν αναλάβει την επιτήρηση.

Ο αποκλεισμός θα διαρκέσει μέχρι να γίνει έλεγχος στους διαμένοντες και το προσωπικό από τον ΕΟΔΥ. Ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα βγουν στα τεστ θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα αναφορικά με την καραντίνα της μονάδας.

Ο λόγος που συνέβη αυτό είναι το ότι μια εργαζόμενη στο ξενοδοχείο διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό. Η ίδια δούλεψε εκεί μέχρι τις 8 Απριλίου, ενώ να σημειωθεί πως θετικός στον ιό έχει βρεθεί και ο άνδρας της μετά από εξετάσεις που υποβλήθηκαν και οι δύο στο νοσοκομείο Άργους. Από κει διακομίστηκαν σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ξεκίνησε  και θα συνεχιστεί η προβλεπόμενη ιχνηλάτηση στο περιβάλλον των δύο ασθενών, με βάση το σχετικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Για την ώρα και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ θα ήταν παρακινδυνευμένο να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη.