ΡεπορτάζΑρχείο

Τι συμβαίνει με τη γυναίκα που προσβλήθηκε από κορωνοϊό και τους πρόσφυγες της Ερμιονίδας

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει αύριο Μεγάλη Παρασκευή στο ξενοδοχείο Γαλαξίας στο Πορτοχέλι για να εξετάσει τους περίπου 500 πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται εκεί, καθώς μια γυναίκα που εργάζεται στη μονάδα βρέθηκε θετική σε τεστ που της έγινε για τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Άργους. Θετικός διαγνώστηκε και ο σύζυγός της, ενώ οι δυο τους έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες της Ερμιονίδας, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερώθηκαν ότι ενδεχομένως από αύριο θα τεθούν σε καραντίνα, ενώ θα τους γίνουν και τεστ για να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο υπάρχουν ανάμεσά τους φορείς του ιού. Το ίδιο λογικά θα ισχύσει και με το υπόλοιπο προσωπικό του ξενοδοχείου. Παρόλα αυτά επειδή έχουν περάσει αρκετές ημέρες από την παρουσία της ασθενούς στο ξενοδοχείο, θεωρούνται μικρότερες οι πιθανότητες να έχει μεταδοθεί ο ιός.

Ξενοδοχείο Γαλαξίας

 

Να σημειωθεί πως η γυναίκα η οποία είναι εργαζόμενη στην ξενοδοχειακή μονάδα, την τελευταία φορά που πήγε εκεί για να εργαστεί ήταν πριν 10 μέρες, κάτι που ίσως οδηγήσει σε λιγότερες μέρες καραντίνας για όσους βρίσκονται ή εργάζονται εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα δεν απασχολούταν μόνο στο ξενοδοχείο αλλά εργαζόταν ως καθαρίστρια και σε σπίτια πλουσίων της περιοχής. 

Επίσης ως εργαζόμενη στο ξενοδοχείο πληροφορίες φέρουν ότι δεν ερχόταν σε άμεση επαφή με τους πρόσφυγες, κάτι που αφήνει μια αχτίδα αισιοδοξίας και πιθανώς απομακρύνει το σενάριο να μεταδόθηκε ο ιός εκεί, χωρίς βέβαια να μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο.

Η ίδια βρισκόταν σε καραντίνα το τελευταίο διάστημα καθώς είχε συμπτώματα της νόσου. Οταν όμως η κατάσταση της χειροτέρεψε, μετέβη μαζί με τον άνδρα της στο Νοσοκομείο του Άργους όπου τους έγινε το τεστ και βγήκαν και οι δύο θετικοί στον κορωνοϊό. Από κει έγινε διακομιδή σε Νοσοκομείο των Αθηνών, όπως επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: