ΡεπορτάζΑρχείο

Πύρινη κόλαση στη Λακωνία!-Νεκρός τουρίστας και αναγκαστική προσγείωση καναντέρ

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε αγροτοδασική έκταση στο Φαρακλό Λακωνίας πάνω από τη Νεάπολη Βοιών. Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, και φθάνουν τα 8 μποφόρ, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις καίγοντας δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση, ενώ ζημιές έχει προκαλέσει και σε σπίτια.

Έχουν ήδη εκκενωθεί αρκετά χωριά, μεταξύ των οποίων το Λάχι, το Φαρακλό, ο Άγιος Νικόλαος, το Μεσοχώρι, το Κέντρο υγείας Νεάπολης αλλά και μια παιδική κατασκήνωση στο Λάχι. Επιχειρήθηκε διάσωση πάνω από 300 εγκλωβισμένων από θαλάσσης στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, ενώ οι φλόγες έχουν ζώσει απειλητικά και την Νεάπολη. 

Μεγάλη πυροσβεστική δύναμη και άνδρες της ΕΜΑΚ δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ στην κατασβεση συμμετέχουν και 4 αεροσκάφη. Στην κατάσβεση που συντονίζει o διοικητής της περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Γιόβας, συμμετέχουν και πυροσβεστικές δυνάμεις από της Αργολίδα.

Αναγκαστική προσγείωση Καναντέρ:
Αναγκαστική προσγείωση κοντά στο χωριό Φαρακλό πραγματοποίησε πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Καναντέρ που έπαιρνε μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι δύο πιλότοι είναι καλά στην υγεία τους με τον έναν να είναι ελαφρά τραυματισμένος.

Νεκρός 58χρονος τουρίστας:
Τη δραματική είδηση ότι ένας τουρίστας 58 ετών είναι νεκρός στην πυρκαγιά της Λακωνίας επιβεβαιώνουν οι αρχές. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία ο άτυχος άντρας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Νεάπολης (το οποίο αργότερα εκκενώθηκε) με αναπνευστικά προβλήματα και δυστυχώς εξέπνευσε.