ΡεπορτάζΑρχείο

Τρέχουν να προλάβουν στο Πορτοχέλι, Τσιόδρας, Χαρδαλιάς και Μηταράκης

Καθοδόν για το Πορτοχέλι βρίσκονται Τσιόδρας, Χαρδαλιάς και Μηταράκης, – όπως μετέδωσε η ΕΡΤ-  μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο ξενοδοχείο Γαλαξίας που λειτουργεί ως δομή προσφύγων.

Ήδη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στο χώρο του ξενοδοχείου.

UPDATE

Έγκυος η 39χρονη με το κρούσμα στο Πορτοχέλι. Έφτασαν Χαρδαλιάς, ο Τσιόδρας, Μηταράκης και διοικητής ΕΟΔΥ

Η γυναίκα που διαπιστώθηκε ότι είναι θετική βρίσκεται στο ξενοδοχείο, αφού διαπιστώθηκε το κρούσμα, αφού πέρασε πρώτα από το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και το Νοσοκομείο Ναυπλίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για μια έγκυο κοπέλα, που έπασχε και από πολύποδα. Λόγω αιμορραγίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε πως είναι θετική στον κορωνοϊό. Η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της.

Να σημειωθεί ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος από την ημέρα που διαπιστώθηκε θετική στον κορωνοϊό γυναίκα που εργαζόταν στο χώρο αυτό και τίθεται θέμα ευθυνών, με δεδομένο ότι ωρυόταν τόσες ημέρες ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος.

Από το Μεγάλο Σάββατο, σύμφωνα με το δήμαρχο, ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία έχουν αναλάβει τη διαχείριση της υπόθεσης αυτής, όπως προβλέπεται από το σχεδιασμό της Κυβέρνησης. Έχουν θέσει σε κατ΄ οίκον περιορισμό ντόπιοι που είχαν έρθει σε επαφή με το ζευγάρι, στα πλαίσια της ιχνηλάτησης που πραγματοποήθηκε. Στο ξενοδοχείο από εκείνη την ημέρα υπάρχει Αστυνομική δύναμη (ΟΠΚΕ) που ενεργεί σύμφωνα με εντολές της ηγεσίας της και της Πολιτικής Προστασίας.

Ήδη μεγάλο κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας βρίσκεται αυτή την ώρα στο ξενοδοχείο Γαλαξίας στο Πόρτο Χέλι, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί με τα κρούσματα κορωνοϊού.

Δείγματα από τους 470 πρόσφυγες σε υπαίθριο ιατρείο έξω από τη δομή στο Πορτοχέλι (Φωτογραφίες)