ΠολιτικήΑρχείο

Ο Πολάκης δεν εγκαταλείπει το θέμα με τις στολές Covid στην Πελοπόννησο (Vid)

Ο Παύλος Πολάκης κατήγγειλε στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων τις αναθέσεις της 6ης ΥΠΕ, καταγγέλλοντας προσπάθεια νομιμοποίησης από τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, καλύπτοντας – όπως είπε – με τον τρόπο αυτό και νομικά τον διοικητή της Γιάννη Καρβέλη.

Είχε προηγηθεί συζήτηση στη βουλή για επίκαιρη ερώτηση του Παύλου Πολάκη σχετικά με τις προμήθειες υγειονομικού υλικού της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, για τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει υπερκοστολόγηση.

Πιο συγκεκριμένα ο Παύλος Πολάκης κατήγγειλε φωτογραφικές ρυθμίσεις και μια προσπάθεια να «καθαρίσει» η κυβέρνηση, τον κ. Καρβέλη και Λαϊνιώτη. «Ουσιαστικά τους δίνεται νομική κάλυψη για να επικαλεστούν στο δικαστήριο.» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε λέγοντας: «Συμφωνούμε ότι πρέπει να προκηρυχθούν νέες οργανικές για να ενισχυθούν τα κρεβάτια στις ΜΕΘ όμως αυτό που έρχεται σε μεγάλη αντίθεση από αυτά που είχατε νομοθετήσει στις 7.4 και αφορούσε τους γιατρούς Κυπαρισσίας και Καλαμάτας λέτε πως γιατροί μπορούν να παραμείνουν στις θέσεις που πήγαν να βοηθήσουν –βέβαια από εκεί που έφυγαν δημιούργησαν έλλειμμα- αλλά σαν ανταμοιβή τους λέμε να μείνουν.»

«Γιατί κ. Κοντοζαμάνη, τον κ. Καλοφωλιά που είχε μετακινηθεί στην Καλαμάτα από την Κυπαρισσίτα, τον ξαναγυρνάτε πίσω; Μήπως για να γίνει διευθύντρια κάποια του κ. Χρυσομάλλη; Ή παπάς παπάς ή ζευγάς, ζευγάς.»

«Τεστ αντισωμάτων θα κάνουμε;» ρώτησε ο κ. Πολάκης. «Απαράδεκτο αυτό που έγινε χθες στην Βουλή. Τώρα που φεύγει η πανδημία θα μας κάνετε έλεγχο psr να δείτε αν έχουμε σήμερα; Σήμερα μπορεί να μην έχουμε και αύριο να έχουμε. Δεν έχει καμία σημασία αυτό το τεστ.»

«Υπάρχουν τεστ αντισωμάτων και πολλές χώρες κάνουν αυτά τα τεστ. Παραγγείλτε τα να κάνουμε για να ξέρουμε. Θέλω απάντηση συγκεκριμένη πότε θα κάνουμε τεστ αντισωμάτων; Ή περιμένουμε από δύο συγκεκριμένες εταιρείες να παράξουν για να κάνουμε;»