ΚοινωνίαΑρχείο

Κορωνοϊός: Οι 500 πρόσφυγες της Ερμιονίδας κόβουν τις βόλτες τους σα να μην συμβαίνει τίποτα!

Τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού από την καθημερινή μαζική και ανεξέλεγκτη κυκλοφορία προσφύγων και μεταναστών σε μεγάλες ομάδες πολλών ατόμων, στις Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας επισημαίνει με επιστολή του ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος.

Η Επιστολή απευθύνεται προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, τον Αντιπεριφερειάρχη  Π.Ε. Αργολίδας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Αργολίδας και το Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας.

Ο δήμαρχος κάνει αναφορά σε καταγγελίες δημοτών πως οι περίπου 500 πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» δεν τηρούν την καραντίνα λόγω κορωνοϊού και τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και κινούνται ανέξελεγκτα στην περιοχή. 

«Τα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του COVID-19 πρέπει να ισχύουν για όλους. Με την υγεία των δημοτών μας δεν παίζουμε» τονίζει ο Γ. Γεωργόπουλος.

Αναλυτικά η επιστολή του δημάρχου:

«Στο ξενοδοχείο “ΓΑΛΑΞΙΑΣ” με έδρα την Κοινότητα Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας φιλοξενούνται περίπου 500 πρόσφυγες και μετανάστες, μέσω προγραμμάτων φιλοξενίας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. 

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε διαπιστώσει, και επιπλέον έχουμε γίνει δέκτες έντονων παραπόνων και διαμαρτυριών από τους δημότες μας σχετικά με την καθημερινή μαζική και ανεξέλεγκτη κυκλοφορία αυτών των προσφύγων και μεταναστών σε μεγάλες ομάδες πολλών ατόμων, εκτός της ξενοδοχειακής μονάδας, στις Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας. 

Δεδομένου ότι τα μέτρα της Ελληνικής Κυβέρνησης που αφορούν τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων προς αποφυγή διάδοσης και εξάπλωσης του κορωνοϊού COVIO.19, ισχύουν και για τους πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στα κέντρα φιλοξενίας ολόκληρης της επικράτειας, σας καλούμε να μεριμνήσετε άμεσα έτσι ώστε οι διαμένοντες στο Ξενοδοχείο Γαλαξίας να ενημερωθούν για την εφαρμογή και πιστή τήρηση των εν λόγω μέτρων».

Διαβάστε Ακόμα: Κραυγή απόγνωσης των προσφύγων της Ερμιονίδας

 

Φώτο Αρχείου