ΠολιτισμόςΑρχείο

Γιώργος Διδασκάλου: Οποιαδήποτε παρέμβαση στο Πάρκο Κολοκοτρώνη να γίνει με αρχιτεκτονικό διαγωνισμό

Ως ιδιαίτερο γεγονός χαρακτήρισε ο Γιώργος Διδασκάλου, την προχθεσινή ομόφωνη απόφαση του ΚΑΣ για χαρακτηρισμό του πάρκου Κολοκοτρώνη, στο Ναύπλιο, ως ιστορικού μνημείου,

Μιλώντας στην ΕΡΑ Τρίπολης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού αναφέρθηκε στην κοινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου Νεότερων Μνημείων του ΥΠ.ΠΟ και τόνισε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα ο χαρακτηρισμός του πάρκου Κολοκοτρώνη ως μνημείου σε σχέση με την περαιτέρω προστασία και ανάδειξη του νευραλγικού αυτού χώρου του Ναυπλίου.

Έγινε μια εκτενής συζήτηση, ακούστηκαν οι απόψεις του δήμου από τον κ. Δήμαρχο Ναυπλίου και από φορείς για ένα πολύ σημαντικό θέμα ,είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΠΟ.

Στις δηλώσεις του που έκανε ο Γ. Διδασκάλου στο περιφερειακό ραδιόφωνο της ΕΡΑ Τρίπολης οι οποίες θα μεταδοθούν το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» ( 9-11) τόνισε ότι «το εν λόγω πάρκο-τοπόσημο έχει ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία, με χαράξεις, διαμορφώσεις και είναι από τα ιδιαίτερα πάρκα – κήποι όλης της Ελλάδας με ιστορικά στοιχεία, εντός αλλά και στον ευρύτερο χώρο».

Οι όποιες παρεμβάσεις σχεδιάζονται για το πάρκο (από πριν ή και νέες) θα είναι υπό την έγκριση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟ, υπογράμμισε ο κ. Διδασκάλου ο οποίος πρόσθεσε ότι η πρόταση στον δήμο Ναυπλιέων σε πιθανή μελετη – παρέμβαση στο χώρο είναι αυτή να γίνει με αρχιτεκτονικό διαγωνισμό έτσι ώστε να αξιολογηθούν οι καλύτερες προτάσεις, με στόχο πάντα την προστασία του ιδιαίτερου αυτού χώρου, στην καρδιά της πόλης.

 

Με πληροφορίες από ert.gr