ΚοινωνίαΑρχείο

Εξοργισμένοι στο Κρανίδι με τους γιατρούς των Σπετσών

Αβοήθητοι αισθάνονται οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου εν αναμονή των ενισχύσεων που τους υποσχέθηκαν για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης στην περιοχή.

Εκτός αυτού οι γιατροί των Σπετσών αρνούνται να κάνουν εφημερίες στο Κ.Υ. Κρανιδίου με τις ευλογίες του δημάρχου του νησιού. Αυτό προκάλεσε την οργή των γιατρών στο Κρανίδι, οι οποίοι έχουν καλύψει όποτε χρειάστηκε το ΠΙ Σπετσών.

Με επιστολή τους που φέρει την ένδειξη «Εξαιρετικά Επείγον», οι γιατροί του Κρανιδίου απευθύνονται σε κάθε αρμόδιο, σημειώνοντας τα εξής:

«Με αφορμή το έγγραφο 1033/20.04.2020 θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το προσωπικό του ΠI Σπετσών. Για μία ακόμη φορά παρά τις εξαιρετικές συγκυρίες, οι ιατροί αντιμετωπίζουν την κατάσταση αντιδεοντολογικά και αντισυναδελφικά, με την στήριξη μάλιστα του δημάρχου Σπετσών.

Το ΠΙ Σπετσών -παρότι πολυδύναμο- εξακολουθεί η οποιαδήποτε παροχή ιατρικής βοήθειας να σταματάει στο λιμάνι της Κόστας, από εκεί και πέρα αναλαμβάνει το Κ Υ Κρανιδίου…

Θεωρείται λοιπόν παράλογη απαίτηση οι ιατροί των Σπετσών να εφημερεύουν στο ΚΥ Κρανιδίου; Οι ιατροί του ΚΥ Κρανιδίου παρ’ όλα αυτά έχουν λάβει μόνο την τελευταία τριετία εντέλλεσθε εφημέρευσης δύο φορές προκειμένου να καλυφθεί το ΠΙ Σπετσών.

Είναι ανήκουστο σε καιρό πανδημίας να εξαιρούνται ιατροί με τις ευλογίες αρμοδίων φορέων, δήθεν «να μην μεταφερθεί ο ιός»

Ποιά λογική θα επέτρεπε στους υπόλοιπους ιατρούς κάτι τέτοιο…: Ή μήπως οι υπόλοιποι ιατροί είμαστε άνοσοι:::!!!

Θα ήταν λοιπόν πιο εποικοδομητικό όλες αυτές οι ενέργειες να είχαν γίνει προς την κατεύθυνση επάνδρωσης των δομών υγείας κι όχι για «να πέσουν στα μαλακά» κάποιοι…».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ: