ΚοινωνίαΑρχείο

Ανοίγουν όλα τα σχολεία έως το τέλος Μαΐου

Την πρόταση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για το άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, επιβεβαίωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.  «Η κατεύθυνση είναι ότι όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης θα ανοίξουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, προσθέτοντας ότι «αυτό θα αποτυπωθεί στο σχέδιο που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας». 

Ο υφυπουργός τόνισε ότι για το θέμα του σταδιακού ανοίγματος των σχολείων περιμένουμε την εισήγηση επιτροπής λοιμωξιολόγων, ενώ για την γενικότερη άρση των μέτρων επιβεβαίωσε ότι η εισήγηση της επιτροπής είναι να γίνει σταδιακά. Πρόσθεσε, δε, ότι ανάλογα με τα δεδομένα που υπάρχουν θα αποφασίζεται αν «το επόμενο βήμα θα γίνεται ανά 7 ή 14 ημέρες».

Να σημειωθεί ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι το άνοιγμα της Γ΄ Λυκείου θα γίνει στις 11 Μαΐου, ώστε οι πανελλαδικές εξετάσεις να πραγματοποιηθούν έως τα τέλη Ιουνίου, ενώ οι υπόλοιπες τάξεις αναμένεται να ανοίξουν στις 25 Μαΐου ή την 1η Ιουνίου για μερικές εβδομάδες, καθώς το σχολικό έτος είναι πιθανόν να παραταθεί.

Πάντως, τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός το ΣΚ, καθώς αύριο αναμένεται να έχει στα χέρια του τις εισηγήσεις των ειδικών και των υπουργών για την σταδιακή άρση των μέτρων, μεταξύ των οποίων και τα σχολεία.