ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Η επόμενη μέρα στην Ερμιονίδα, η καυτή πατάτα των υποδομών, ο κορωνοϊός, η οικονομία

Τα κρούσματα στην Ερμιονίδα και η καραντίνα έβγαλαν παράλληλα ένα σωρό προβλήματα της περιοχής που μένουν για δεκαετίες άλυτα.

Αυτά τα ζητήματα αλλά και η διαχείριση της υγιειονομικής κρίσης σε ότι αφορά στο κομμάτι της περιφέρειας, οι επιθέσεις της αντιπολίτευσης, και η οικονομία μόλις βγούμε στην κανονικότητα είναι μερικά από τα ζητήματα που κλήθηκε να δώσει απαντήσεις ο αντιπεριφεριάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος στη συζήτηση με τον Άκη Γκάτζιο στο anagnostis.org.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Ο αντιπεριφεριάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος αναφερόμενος στην υγειονομική κρίση στην Ερμιονίδα αναφέρει μεταξύ άλλων:

Ήταν ένα γεγονός που μας προβλημάτισε όλους, μας ενεργοποίησε, αλλά σήμερα είναι μια καλύτερη μέρα για την Αργολίδα. Είχαμε εστιάσει την προσοχή για το τί θα γίνει με τα 177 τεστ που έγιναν σε ανθρώπους που είχαν έρθει σε επαφή με τους μετανάστες. Απ΄ ότι φαίνεται μέχρι σήμερα δεν υπάρχει διασπορά στην κοινότητα. 
Μετά από 14 ημέρες θα αρχίσουμε να βαίνουμε στην οδό της κανονικότητας που αυτό είναι το ζητούμενο.

Αναφορικά με την  διαχείριση του προβλήματος, τις επιστολές του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου, αλλά και την επίθεση Τατούλη επισημαίνει: 

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στην αρμόδια υγειονομική περιφέρεια και ενημερωθήκαν και οι αστυνομικές αρχές.  Είναι αστείο να σκέφτεται κανείς ότι για τα κρούσματα υπεύθυνος είναι ο κάθε περιφερειάρχης ή αντιπεριφερειάρχης. Αυτά καταδεικνύουν μια πολιτική περασμένων εποχών. 
Αυτοί οι 470 άνθρωποι στοιβάχτηκαν σε ένα κτήριο από τον κο Τατούλη και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να έχουν τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να ζήσουν, όμως αν δεν υπήρχε κρούσμα το οποίο να είναι θετικό δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα ήταν αυτοί οι άνθρωποι κλεισμένοι και θα ήταν αυτή η δομή περισσότερο αστυνομοκρατούμενη. 
Υπάρχουν πρωτόκολλα που εφαρμόζονται, συγκεκριμένος αριθμός διαθεσίμων τεστ, υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις όταν κάποιος πρέπει να υποβληθεί σε εξέταση.

Και προσθέτει ο κος Μαλτέζος:

Τη Δευτέρα του Πάσχα δεν είδα κανέναν κύριο Τατούλη στο Κρανίδι, ούτε κανέναν περιφερειακό σύμβουλο από την αντιπολίτευση. Όταν μπήκαμε στην περιπέτεια, όταν πράγματι κινδύνευσε η Αργολίδα, αυτοί που είμασταν εκεί ήταν η περιφερειακή αρχή Νίκα.
Η δε συνδρομή της περιφέρειας δεν ήταν να στείλει μια επιστολή, δεν ήταν να καλυφθεί πίσω από ενδεχόμενη επίρριψη ευθυνών. Η Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή είπε ότι όλα τα έξοδα τα αναλαμβάνει, έκανε απολυμάνσεις σε δημόσιες υπηρεσίες και έδωσε υλικά.

Αναφορικά με την έλλειψη υποδομών στην Ερμιονίδα ο κος Μαλτέζος τονίζει μεταξύ άλλων:

Δεν ανακαλύψαμε την ύπαρξη της Ερμιονίδας προσφάτως. Είμαστε μια περιφερειακή αρχή 6 μηνών και γι΄ αυτό το 1/3 της Αργολίδας, την Ερμιονίδα, μας ήρθαν ως καυτή πατάτα ένα σωρό πολύ σοβαρά προβλήματα. Είμαστε δίπλα στο δήμο Ερμιονίδας σε κάθε προσπάθεια την οποία κάνει. Είναι μια περιοχή με τέτοια τουριστική εμβέλεια και τέτοια σημασία για την εθνική οικονομία που είναι ανήκουστο και απαράδεκτο να υπάρχει τέτοια αδυναμία διαχείρισης των απορριμμάτων.

Αναφέρεται ακόμα στην οδική σύνδεση της Ερμιονίδας  και στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει: 

Είναι απόφαση της περιφερειακής αρχής ότι η σύνδεση της Ερμιονίδας με τον υπόλοιπο νομό, αλλά και με την Αθήνα θα αλλάξει άρδην.

Ο κος Μαλτέζος ρωτήθηκε ακόμα για τη συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην  επαναφορά της οικονομίας στην κανονικότητα:

Αυτό που κάνουμε είναι να μην αφήσουμε καθόλου χρήματα λιμνάζοντα – παρκαρισμένα στους κωδικούς, να μπορέσουμε να δώσουμε δουλειές, να φτιάξουμε έργα προκειμένου να βοηθήσουμε την παραγωγή και γενικότερα ότι μπορεί να φέρει χρήμα στην Αργολίδα και την Πελοπόννησο. Και φυσικά να βελτιώσουμε τις υποδομές.