ΕλλάδαΑρχείο

Οργή Τσιόδρα για τα κρούσματα σε κλινικές – Ποινικό έλεγχο προανήγγειλε ο Χαρδαλιάς

Συναγερμός έχει σημάνει για τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν σε δύο υγειονομικές δομές, την κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι και την κλινική Κασταλία. Στην κλινική του Περιστερίου έχουν επιβεβαιωθεί 28 κρούσματα σε ασθενείς και προσωπικό, ενώ κατέληξε ένας τρόφιμος της Κασταλίας.

Όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς οι αρμόδιοι θα ελεγχθούν και θα αποδοθούν ποινικές ευθύνες για το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν οπως έπρεπε τα μέτρα. 

«Στεναχωρούμαι να λέω ότι απρόσεκτες συμπεριφορές των λίγων είναι άδικη γι’ αυτούς που προσέχουν και οδηγούν σε αναζωπυρώσεις», τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας για αυτό το θέμα, λέγοντας πως σε δυο τέτοιες περιπτώσεις έγινε το κακό.

«Αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα ησυχάσουμε. Δεν είναι δυνατόν να χαλαρώνουμε και να χάνουμε την επαγρύπνησή μας. Όλα τα δεδομένα τονίζουν την ανάγκη επαγρύπνησης σε όλους τους τομείς της οικονομίας», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την κατάσταση στην Ερμιονίδα, ανακοινώθηκε ότι και τα 177 δείγματα των ιχνηλατήσεων βγήκαν αρνητικά, όπως είναι γνωστό από το πρωί.

Την ίδια στιγμή τα 2.463 έφθασαν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, με τον Σωτήρη Τσιόδρα να ανακοινώνει πως υπάρχουν 55 νέα κρούσματα, με τα περισσότερα να είναι σε υγειονομικές δομές με επιδημίες. Τέσσερις θάνατοι έχουν καταγραφεί το τελευταίο εικοσιτετράωρο με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 125.

Το 56% των 2463 κρουσμάτων αφορά σε άνδρες, τα 574 σχετίζονται με ταξίδι και τα 1.131 να σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

52 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 66 έτη, 15 εξ αυτών να είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 85% έχει κάποιο σοβαρό υποκείμενο νόσημα, ή είναι ηλικίας άνω των 70 ετών.

Τέλος, 57 συμπολίτες μας βγήκαν από τα νοσοκομεία, ενώ έχουν γίνει περίπου 59.200 έλεγχοι για τον κορονοϊό.

Ο καθηγητής μίλησε ακόμα για τις υφασμάτινες μάσκες, λέγοντας πως σήμερα τοποθετήθηκε η Επιτροπή, η οποία υιοθέτησε συστάσεις για να δώσει λιγότερες ευκαιρίες στον ιό να μεταδοθεί, επαναλαμβάνοντας τους κινδύνους του εφησυχασμού που κρύβει η χρήση της μάσκας.