ΟικονομίαΑρχείο

Δύσκολα τα πράγματα για την αγκινάρα φέτος στα Ίρια

Οι φόβοι ότι οι αγκινάρες θα μείνουν αδιάθετες φέτος, φαίνεται ότι επαληθεύονται για τους παραγωγούς στα Ίρια. Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τις αλλαγές στις λαϊκές αγορές λόγω κορωνοϊού εμπόδισαν τη διακίνηση και την πώληση του προϊόντος. 

Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο Βασίλης Γιαννόπουλος, παραγωγός, στην “Ύπαιθρο Χώρα” από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα προβλήματα όλοι αναζητούν λύσεις. «Κάποιοι κατέφυγαν στη λύση των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, ενώ μια μερίδα παραγωγών έχει συνδεθεί με πωλητές της λαϊκής και το 50% του προϊόντος φεύγει μέσα από αυτή τη συνεργασία».

Αν και η εκτίμηση είναι ότι στο τέλος οι αγκινάρες θα μείνουν αδιάθετες, ο κ. Γιαννόπουλος εξηγεί ότι οι προσπάθειες διάθεσης του προϊόντος συνεχίζονται. “Οι τιμές ξεκίνησαν από το 12-13 ευρώ τα 20 κεφάλια αγκινάρας και τώρα πάνε από 5 έως 7 ευρώ ανάλογα με την ποιότητα”. Οι βιολογικές αγκινάρες κοστίζουν κατά 20% πιο ακριβά. 

«Περιμένοντας να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, έχουμε βάλει στο ψυγείο αγκινάρες και σιγά-σιγά τις προωθούμε στην αγορά μέχρι να δούμε τι θα γίνει», καταλήγει.