ΟικονομίαΑρχείο

Ζητούν από Κωστούρο εξάμηνη απαλλαγή από δημοτικά τέλη

Με επιστολή προς τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Τάσο Ζαφείρη, η ΟΕΒΕ Αργολίδας  ζητά την εξάμηνη απαλλαγή πληρωμών των δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις του Δήμου Ναυπλιέων που πλήττονται από τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Τις απαλλαγές που έχει ήδη αποφασίσει ο Δήμος Ναυπλιέων για τις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει την επαγγελματική τους δραστηριότητά λόγω κορωνοϊού, μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Όπως αναφέρει η ΟΕΒΕ Αργολίδας:

«Κύριε Δήμαρχε,

Σε συνεχεία των επιστολών μας που αποστείλαμε στο δήμο Ναυπλιέων με αριθμ.πρωτ. 3193 και ημερομηνία 24/03/2020 και αριθμ.πρωτ 3196 και ημερομηνία 11/04/2020 ζητούσαμε να μας ενημερώσετε σχετικά με τα μέτρα στήριξης που θα λάβετε ή έχετε λάβει ως Δήμος για την οικονομική ελάφρυνση των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή, των επιχειρήσεων που πλήττονται βάση των ΚΑΔ και των πολιτών από την πρωτόγνωρη κρίση της επιδημίας.

Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση σχετική από εσάς και κατανοώντας ότι λόγω της πανδημίας υπάρχουν ιδιαίτερες συνθήκες και φόρτος εργασίας, προτείνουμε τα παρακάτω μέτρα για την ελάφρυνση των επιχειρήσεων:

Εξάμηνη απαλλαγή πληρωμών από 01/03/2020 έως 30/09/2020 των παρακάτω δημοτικών τελών:

  • Απαλλαγή ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας και φωτισμού)
  • Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων
  • Απαλλαγή δημοτικού φόρου 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων επισιτιστικών επιχειρήσεων
  • Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων»