ΕλλάδαΑρχείο

Τσιόδρας: Υποχρεωτική η μάσκα και αντισηπτικό στην τσέπη – Ανοίγουν σταδιακά τα σχολεία

Τα 2.534 έφθασαν τα επιεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, με τον Σωτήρη Τσιόδρα να ανακοινώνει 17 νέα κρούσμστα το τελευταίο 24ωρο, με το 55% να είναι άνδρες.

Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν την μάχη, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 136.

580 κρούσματα κορονοϊού σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 1.228 με ήδη γνωστό κρούσμα. 43 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 67 έτη και 11 εξ αυτών να είναι γυναίκες (σ.σ. οι υπόλοιποι άνδρες). Το 89% εξ αυτών έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.

65 συμπολίτες μας έχουν βγει από τα νοσοκομεία. Έχουν γίνει συνολικά περισσότεροι από 66.000 έλεγχοι για κορονοϊό.

Επίσης ανακοινώθηκε πως η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αποφάσισε την επιστροφή, σταδιακά, στην κανονικότητα στον τομέα της εκπαίδευσης, ενώ όπως είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους κλειστούς χώρους, καταστήματα και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μετά την άρση των μέτρων. Παράλληλα προτείνεται να υπάρχει πάντα ένα αντισηπτικό στις τσέπες και να γίνεται συχνό πλύσιμο των χεριών..

Θα είναι υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους, για παράδειγμα παντοπωλεία, νοσοκομεία, ιατρεία, κουρεία και γενικά όλους τους πολυσύχναστους κλειστούς χώρους. Αυτό θα ισχύει τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους πελάτες.