ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Το έκανε πράξη και θα απέχει από το δημοτικό συμβούλιο

Δεν θα συμμετάσχει στο ερχόμενο δια περιφοράς δημοτικό συμβούλιο η παράταξη Χειβιδόπουλου, όπως είχε προαναγγείλει, καθώς διαφωνεί με αυτόν τον τρόπο διεξαγωγής της συνεδρίασης, προτιμώντας αυτό να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όπως αναφέρει η παράταξη «Δυνατή πόλη ξανά»:

«Σήμερα, για μια ακόμα φορά, η Δημοτική Αρχή επέλεξε την βουβή μέθοδο της δια περιφοράς συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρά το ότι τα μέτρα κατά της πανδημίας οδηγούν σε μια γενικευμένη χρήση των νέων τεχνολογιών και την ώρα που πλέον οι περισσότεροι φορείς του Ελληνικού Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιλέγουν αυτόν τον τρόπο συχνής επικοινωνίας, ο Δήμος Άργους Μυκηνών επιμένει στην αρχαία μέθοδο της συνεδρίασης «…δια περιφοράς», που ουσιαστικά φιμώνει τις άλλες παρατάξεις και κρατά σε άγνοια τους πολίτες.

Αγνοώντας τις επανειλημμένες μας οχλήσεις και τις παρατηρήσεις μας προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου οι συνεδριάσεις να γίνονται με την χρήση ηλεκτρονικών μέσων (τηλεδιάσκεψη, Skype κτλ.) και παρά την παρότρυνση για αυτό από το Υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ, συνεχίζουν στην πρακτική των Δημοτικών Συμβουλίων δια περιφοράς, για να μην ακούγεται η γνώμη των Δημοτικών Συμβούλων και των παρατάξεων και να μην υπάρχει καμία ενημέρωση του απλού πολίτη για τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, για όλα τα συμβούλια που έγιναν δια περιφοράς το τελευταίο διάστημα, δεν υπήρξε ούτε ένα δελτίο τύπου, της κατά τα αλλά λαλίστατης Δημοτικής Αρχής, με το οποίο να ενημερώνει τους δημότες για τα θέματα που συζητήθηκαν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα επίσης να εισάγονται αιφνιδιαστικά πολύ σοβαρά θέματα, στα οποία είναι αδύνατο να ακουστεί η γνώμη των μειοψηφιών.

Για αυτόν το λόγο η «ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ ΞΑΝΑ», από σήμερα και για όσο συνεχιστεί αυτή η βουβή μέθοδος της δια περιφοράς συνεδρίασης, δεν θα συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και θα καταγγέλλει αυτή την αντιδημοκρατική συμπεριφορά, που μόνο στόχο έχει να κρατά τους δημότες στο σκοτάδι.

Θα ακολουθήσει ανακοίνωσή μας με τις απόψεις μας επί των θεμάτων του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου».