ΡεπορτάζΑρχείο

Σοκ. Χιλιάδες ποντίκια στις αποθήκες της φυλακής Ναυπλίου, σαν κοπάδι από πρόβατα

Σαν κοπάδι από πρόβατα πετάχτηκαν τα ποντίκια στη φυλακή Ναυπλίου, όταν πριν λίγο καιρό, τον Μάρτη οι υπάλληλοι άνοιξαν την πόρτα μιας αποθήκης.

Τα ποντίκια πετάχτηκαν πάνω στο προσωπικό και άρχισαν να τρέχουν σαν κοπάδι από πρόβατα.

Τη σοκαριστική είδηση που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα», αναδεικνύει το εύρος και το βάθος των προβλημάτων που είχαν συσσωρευθεί τα προηγούμενα χρόνια και ήρθε στο φως με αφορμή τις απολυμάνσεις που εφαρμόζονται τα μέτρα προφύλαξης κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρεται, κατά τη διάρκεια της απολύμανσης που έγινε εντός τον Μάρτιο στο σωφρονιστικό κατάστημα Ναυπλίου εντοπίστηκαν χιλιάδες ποντίκια. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές «στους ισόγειους και υπόγειους χώρους του σωφρονιστικού καταστήματος Ναυπλίου και ιδιαίτερα στις αποθήκες και στους αεραγωγούς υπήρχαν χιλιάδες ποντίκια. Όταν ανοίχτηκε μία πόρτα στο υπόγειο πετάχτηκαν πάνω στο προσωπικό σχεδόν 3.000 ποντίκια σαν κοπάδι από πρόβατα». Ακολούθησε και απεντόμωση στις 4 Απριλίου, ενώ αύριο 28 Απριλίου θα ξαναγίνει απολύμανση.

Ο ίδιος αξιωματούχος εξηγεί στο protothema.gr ότι τα συνεργεία τοποθέτησαν δολώματα και φάρμακα σε χώρους εκτός δολωματικών σταθμών και παρέδωσαν μυοκτόνο φάρμακο στον υπεύθυνο αρχιφύλακα για να ξαναγεμίσει τους δολωματικούς σταθμούς. «Ανοίξαμε 30 φρεάτια τα οποία ήταν όλα γεμάτα από μαύρες κατσαρίδες και ποντίκια τα οποία και ψεκάσαμε. Στη φυλακή εκτός από το μεγάλο πρόβλημα των τρωκτικών υπήρχαν μεγάλοι πληθυσμοί σε κατσαρίδες και κοριούς».