ΡεπορτάζΑρχείο

Ελάχιστοι τολμηροί κολυμβητές έπιασαν τον Μάη στην Καραθώνα

Σε τίποτα δεν θύμιζε Πρωτομαγιά η πρωινή και μεσημεριανή εικόνα του Ναυπλίου, καθώς σχετικά λίγοι ήταν αυτοί που κυκλοφορούσαν στους δρόμους της πόλης και ελάχιστοι αυτοί που ξεχύθηκαν στις παραλίες, ένεκα και της απαγόρευσης.

Υπήρξαν όμως και κάποιοι που δεν άντεξαν την κλεισούρα και μη μπορώντας να αντισταθούν στον καλό καιρό, ρίσκαραν να ρίξουν μια βουτιά σε Καραθώνα, Αρβανιτιά και Κονδύλι ή απλά προτίμησαν να κάνουν μια βόλτα στην άμμο, δίπλα στο κύμα.

 

Φυσικά οι περιπολίες από τους λιμενικούς συνεχίζονται κανονικά και αυτό το τριήμερο, συνεπώς χρειάζεται αυτοσυγκράτηση από τον κόσμο που δικαιολογημένα θέλει να βγει να ξεσκάσει μια τέτοια μέρα.

Η γενικότερη εικόνα στις παραλίες της Αργολίδας πάντως έμοιαζε με έναν χειμωνιάτικο μήνα και όχι με την πρώτη του Μάη, κάτι που δείχνει και την πειθαρχία με την οποία έχουν συμπεριφερθεί στην πλειοψηφία τους οι Αργολιδείς στα μέτρα εγκλεισμού και περιορισμού της κυκλοφορίας, τα οποία αναμένεται να λήξουν την ερχόμενη Δευτέρα.

 

Πιθανότατα τις απογευματινές ώρες θα βγουν περισσότεροι Ναυπλιώτες να κάνουν την βόλτα τους, ένεκα και της ημέρας, κάτι απαραίτητο φυσικά για την σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων.

Από την άλλη έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία όσων επιχειρήσεων αναμένεται να ανοίξουν την Δευτέρα, ελπίζοντας στην ανταπόκριση των καταναλωτών που και αυτοί όπως και οι επαγγελματίες καλούνται να προσαρμοστούν σε μια νέα πραγματικότητα, με συγκεκριμένους κανόνες ως προς την χρήση μάσκας και την τήρηση αποστάσεων.