ΚοινωνίαΑρχείο

Μπλόκο στους Αθηναίους για Τροιζηνία, Ύδρα, Σπέτσες, Πόρο, Κύθηρα

Καταργήθηκαν από σήμερα τα SMS στο 13033 και πλέον δεν ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας για μετακινήσεις εντός του νομού, ωστόσο για τους κατοίκους της Αττικής εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα κάποιοι περιορισμοί.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα ανάφερε κατά την καθημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, οι κάτοικοι της Αττικής δεν μπορούν να μεταβούν στα νησιά του Αργοσαρωνικού, στο δήμο Τροιζηνίας ή στα νησιά Κυθήρων και Αντικυθήρων, παρά το γεγονός πως αυτές οι περιοχές ανήκουν διοικητικά στην Περιφέρεια Αττικής.

«Ειδικά για τις μετακινήσεις μέσα στην Αττική είναι ελεύθερες αποκλειστικά εντός του λεκανοπεδίου και μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων. Δηλαδή, κάτοικος από το Περιστέρι μπορεί να μετακινηθεί στο Σούνιο, ο κάτοικος της Νέας Μάκρης μπορεί να πάει στη Μάνδρα, ο κάτοικος του Πειραιά στον Κάλαμο, αλλά οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου δεν μπορούν να μετακινηθούν στα νησιά του Αργοσαρωνικού, στην Αίγινα, στη Σαλαμίνα, στον Πόρο, στο Αγκίστρι, στην Ύδρα, στις Σπέτσες, στο δήμο Τροιζηνίας ή στα νησιά Κυθήρων και Αντικυθήρων», υπογράμμισε ο υφυπουργός.