ΟικονομίαΑρχείο

Υποχρεωτικό το λούσιμο στην Γερμανία

Πρόστιμα και αντιικές πολιτικές δεν εφαρμόζονται μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Όπως αναφέρει το πόρταλ για του έλληνες στην Βαυαρία, bavariagr.de, η κυβέρνηση της Βαυαρίας χαλαρώνει τα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού. Από τώρα και στο εξής, οι επισκέψεις στο κομμωτήριο και τους θρησκευτικούς χώρους επιτρέπονται και πάλι. Υπάρχουν όμως μερικές οδηγίες για την κάθε χαλάρωση, όπως θα δείτε παρακάτω.

Επισκέψεις στον κομμωτή: η μάσκα και το πλύσιμο των μαλλιών είναι υποχρεωτικά

Κομμωτές και οι πελάτες τους πρέπει να φορούν προστασία στόματος-μύτης. Είτε σας αρέσει είτε όχι: Όλοι οι πελάτες θα λούζονται εντός του κομμωτηρίου πλέον. Με αυτόν τον τρόπο θανατώνονται οι ιοί στα μαλλιά. Περιοδικά, καφές ή νερό δεν παρέχονται, όταν επισκέπτεστε το κομμωτήριο.
Ο κίνδυνος μόλυνσης στα σαλόνια πρέπει επίσης να μειωθεί με αυτόν τον τρόπο. Για να ακολουθηθούν πιθανές αλυσίδες λοίμωξης, οι πελάτες πρέπει να αφήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους.
Οι λεγόμενες υπηρεσίες που σχετίζονται με το πρόσωπο, όπως ο χρωματισμός των φρυδιών ή των βλεφαρίδων, το ξύρισμα και η φροντίδα των γενειάδων, παραμένουν απαγορευμένες μέχρι νεωτέρας.
 

Αντισηπτικό αντί αγιασμού

Από σήμερα, οι προσευχές εντός Εκκλησιών, με τήρηση κάποιων μέτρων, επιτρέπεται ξανά. Η προστασία στόματος και μύτης είναι υποχρεωτική στους χώρους λατρείας, ενώ εξαιρέσεις ισχύουν μόνο για λειτουργικές ομιλίες και κηρύγματα. Επιπλέον, πρέπει να υπάρχει ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των πιστών.
Ορισμένες ενορίες προσπαθούν να ελέγξουν τον αριθμό των προσκυνητών μέσω τηλεφωνικής εγγραφής και καρτών συμμετοχής.
Η λειτουργία δεν πρέπει να ξεπερνά τα εξήντα λεπτά και όλοι πρέπει να πλένουν καλά τα χέρια τους.
Άλλες εκκλησιαστικές εκδηλώσεις έχουν αναβληθεί προς το παρόν.
 

Τι εξακολουθεί να ισχύει

Τα υφιστάμενα προστατευτικά μέτρα όπως περιορισμοί εξόδου, απαγορεύσεις επίσκεψης, κανονισμοί καραντίνας εισόδου και η υποχρέωση να φοράτε μάσκα κατά τις αγορές και τις δημόσιες συγκοινωνίες θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 10 Μαΐου.
Μεγάλες εκδηλώσεις όπως λαϊκά φεστιβάλ, μεγαλύτερες αθλητικές εκδηλώσεις με θεατές ή συναυλίες παραμένουν απαγορευμένες έως τουλάχιστον τις 31 Αυγούστου 2020. Μπαρ, παμπ και ντίσκο, σάουνα και λουτρά καθώς και κινηματογράφοι και θέατρα παραμένουν κλειστά.