ΚοινωνίαΑρχείο

Το σχέδιο Δήμα και Περιφέρειας για να γίνει το Κρυονέρι Κορινθίας παγκοσμίως γνωστό

Μπορεί ένα μικρό χωριό να έχει ουσιαστικό παγκόσμιο επιστημονικό αντίκτυπο; Πως συνδέεται το Κρυονέρι Κορινθίας με την Σελήνη; Και όμως, για όσους δεν γνωρίζουν το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου διαθέτει ένα κατοπτρικό τηλεσκόπιο διαμέτρου 1.2 m και είναι ένα από τα τρία σημαντικότερα τηλεσκόπια της χώρας.

Σε ένα από τα ερευνητικά προγράμματα που συμμετέχει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αναλύει προσκρούσεις μετεωριτών στην Σελήνη, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο στον κόσμο.

 

Ο υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας και βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας μαζί με τον τον Πρόεδρο του Αστεροσκοπείου Αθηνών Καθηγητή Μανώλη Πλειώνη, τον Διευθυντή κ. Βασιλάκο και τον Ερευνητή κ. Λιάκο επισκέφθηκαν σήμερα το Αστεροσκοπείο Κρυονεριου. Παρόντες ήταν επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, οι Αντιπεριφερειάρχες Τάσος Γκιολής, Χάρης Βυτινιώτης και Αθηνά Κόρκα – Κώνστα, ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Τσολάκος, Παναγιώτης Φιακάς, Νίκος Τσιόγκας, Δημήτρης Ζάρκος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Ραυτόπουλος.

 

«Με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου προχωράμε στην ουσιαστική αναβάθμιση του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου σε υποδομές αλλά και στο τηλεσκόπιο, επενδύοντας έμπρακτα στην έρευνα και την επιστήμη στον τόπο μας», δήλωσε ο κ. Δήμας.