ΠολιτικήΑρχείο

Δεν θέλει υπουργείο ο Μανιάτης;

Το όνομα του Γιάννη Μανιάτη φέρεται να εξετάζεται από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για υπουργική θέση σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό, σύμφωνα με δημοσιεύματα. 

Ωστόσο ο ίδιος δείχνει να κλείνει τα αυτιά του στην ονοματολογία δηλώνοντας αφοσιωμένος στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα.

Όπως έγραψε στα social media: «Επαναλαμβάνω ότι ασχολούμαι μόνο με τα ακαδημαικά μου καθήκοντα και τους φοιτητές μου».

Δημοσίευμα των Νέων στις 9 Μαϊου ανέφερε:

Οι συζητήσεις στο παρασκήνιο είναι υπαρκτές και μάλιστα αρχίζει και …ονοματολογία για στελέχη της κεντροαριστεράς που ενδεχομένως θα αναζητούσαν νέα θέση στην πολιτική σκηνή της επόμενης μέρας.

Στις κουβέντες, από τις οποίες προφανώς κρατούν αποστάσεις κυβερνητικές πηγές αναφέρεται παράλληλα με τον καθηγητή Μόσιαλο, ο πρώην βουλευτής και υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος δεν κατάφερε να εκλεγεί με το Κίνημα Αλλαγής στην Αργολίδα.

Έγκυρες πηγές, παρότι δεν παίρνουν θέση στη σεναριολογία, εκτιμούν ότι ο Πρωθυπουργός στρέφεται περισσότερο σε πρόσωπα που έχουν αναπαράγει πολιτικό έργο αλλά ταυτόχρονα θεωρούνται στα μάτια της κοινωνίας ως «άφθαρτα» από το παλαιοκομματικό σύστημα.

Μένει να δούμε τι θα κάνει τελικά ο πρώην βουλευτής Αργολίδας και υπουργός αν του προταθεί υπουργική θέση από τον πρωθυπουργό. Να σημειωθεί πως από αρκετοί συμπολίτες του τον προτρέπουν να δεχτεί σε περίπτωση που προκύψει η ευκαιρία.