ΕλλάδαΑρχείο

5,9 ρίχτερ νότια της Πύλου

Σεισμική δόνηση που χαρακτηρίζει «πολύ ισχυρή», μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, κατέγραψε στις 02:43 το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή 238 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Πύλου, ή 441 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Ο σεισμός που έγινε αισθητός σε πολλές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης είχε εστιακό βάθος της δόνησης μόλις 10 χιλιόμετρα γι’ αυτό και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου, όπως την Ηλεία και την Αχαΐα.

Ακόμα, χρήστες του διαδικτύου από τη Μάλτα, την Αλβανία, το Μαυροβούνιο και τη Βόρεια Μακεδονία -μεταξύ άλλων- ανέφεραν πως ένιωσαν τον σεισμό.

Ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας με ανάρτηση του του Facebook αναφέρει πως ήταν «μία ακίνδυνη εκτόνωση της σεισμικής ενέργειας».

«Ο “ευεργετικός” ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 Ρίχτερ που καταγράφηκε στις 2.43 το πρωί είναι σε πολύ μεγάλη απόσταση 248 χιλιομέτρων από την Πύλου και δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στον Ελλαδικό χώρο. Μία ακίνδυνη εκτόνωση της σεισμικής ενέργειας», γράφει ο κ. Χουλιάρας.