ΟικονομίαΑρχείο

Ζητούν αποζημίωση για τις ελιές λόγω καύσωνα

Σοβαρό πρόβλημα με την καρπόδεση της ελιάς παρατηρείται σε αρκετές περιοχές του Νομού Μεσσηνίας με ορατό τον κίνδυνο να υπάρξει σημαντική μείωση της παραγωγής λόγω του καύσωνα των προηγούμενων ημερών, με θερμοκρασίες που άγγιξαν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Δυστυχώς ο καύσωνας βρήκε την ελαιοκαλλιέργεια στο κρίσιμο στάδιο της ανθοφορίας και καρπόδεσης, που σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ανομβρία φαίνεται ότι θα παίξουν καθοριστικό παράγοντα στη φετινή παραγωγή.
Οι ιδανικές θερμοκρασίες σε αυτό το στάδιο θα ήταν 21-24 βαθμοί Κελσίου, ενώ θερμοκρασίες πάνω από 32 βαθμούς αποτελούν πρόβλημα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις γεωπόνων που επισκέφθηκαν ελαιοπερίβολα στη Μεσσηνία κάνουν λόγο για τεράστια καταστροφή το μέγεθος της οποίας αναμένεται να αποτυπωθεί τις επόμενες ημέρες.

Αίτημα του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων προς τον ΕΛΓΑ για αυτοψία

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων με αίτημά του προς τον ΕΛΓΑ ζητά να προβεί άμεσα σε αυτοψία – πραγματογνωμοσύνη στην ευρύτερη περιοχή της Τρυφιλίας καθότι λόγο των υψηλών θερμοκρασιών και του ζεστού αέρα παρατηρήθηκε έντονη καρπόπτωση από πολλούς παραγωγούς ,η όποια ανέρχεται σε μεγάλα ποσοστά.