ΚοινωνίαΑρχείο

Σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή στις βερικοκιές της Αργολίδας – Τι ζητά ο Ανδριανός

Tην ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης των διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών στην καρπόδεση βερικοκιών στην Αργολίδα λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών, θέτει ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα η καλλιέργεια βερίκοκου στην Αργολίδα καταστράφηκε σε ποσοστό που φτάνει και το 90-95%.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με ενημέρωση από παραγωγούς, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών κατά την περίοδο της ανθοφορίας της βερικοκιάς (πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κάτω του μηδενός για 3-4 μέρες και συνεχής έντονη βροχόπτωση για 4-5 μέρες) η καλλιέργεια βερίκοκου στην Αργολίδα καταστράφηκε σε ποσοστό που φτάνει και το 90-95%, γεγονός που συνεπάγεται πολύ μεγάλη οικονομική ζημιά για τους παραγωγούς.

Η προοπτική αυτή, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί, καθιστά επιτακτική την άμεση ενεργοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την άμεση ενεργοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ στην καλλιέργεια βερίκοκου από ακραία καιρικά φαινόμενα στην Αργολίδα».