Αρχείο

Η ευγένεια του κ. Λιμενάρχη

Αστείες ιστορίες εξελίσσονται στην Αργολίδα με πρωταγωνιστές τον Λιμενάρχη και τους Δήμους και με αφορμή την σύλληψη εργαζομένου στον δήμο Άργους- Μυκηνών.

Οι δήμοι σε αρκετές περιπτώσεις τόσο στην Πελοπόννησο, όσο και σε όλη την Ελλάδα, δεν σεβάστηκαν το φυσικό περιβάλλον και η συμπεριφορά τους στις ακτές είναι λες και επιστρώνουν κάποιο γήπεδο ποδοσφαίρου, αγνοώντας για την παράκτια βιοποικιλότητα. Μεταφορές άμμου και χαλίκια από την μια ακτή στην άλλη, μετατροπή των ακτών σε δρόμους είναι μερικά από τα πιο συχνά φαινόμενα άγριας επίθεσης στο φυσικό περιβάλλον.

Έχουν καταγραφεί ανάλογες περιπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ακτογραμμής της Αργολίδας αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Αντί το λιμεναρχείο να αντιμετωπίσει με την δέουσα αυστηρότητα αυτές τις παράνομες παρεμβάσεις, έκανε μια σύλληψη για το θεαθήναι κι εξέδωσε μια ανακοίνωση χάδι στους παραβάτες.

Τη “νύφη” πλήρωσε αυτή τη φορά υπάλληλος ενός δήμου, όμως κατά καιρούς έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα και από τους ίδιους τους δήμους ανάλογες παρεμβάσεις σε πολλές ακτές.

Αν ήταν ιδιώτης στην θέση τους θα είχε καταλήξει στα κάγκελα, όμως το κράτος, ο δήμος, αφήνεται να παραβιάζει τους νόμους κατά βούληση.

Καλή η ευγένεια του Λιμενάρχη, αλλά θα ήταν πιο χρήσιμος αν ήταν πιο αυστηρός χωρίς παρεκλήσεις, όσο τουλάχιστον ισχύει αυτό το καθεστώς. Από την άλλη προφανώς πάσχει και η νομοθεσία αφού θα έπρεπε να προβλέψει ήπιες παρεμβάσεις, χωρίς αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος, τουλάχιστον σε ότι έχει σχέση με τον καθαρισμό των ακτών.

Ακολουθεί το έγγραφο του Λιμεναρχείου Ναυπλίου προς τους δήμους οι οποίοι έχουν παραλίες στην περιοχή αρμοδιότητάς του:

Ανακοίνωση