ΚοινωνίαΑρχείο

Τρίωρες στάσεις εργασίας σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας

Στάση εργασίας και πολύμορφες κινητοποιήσεις σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Υγειονομικές Περιφέρειες πραγματοποιούν από το πρωί οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες Υγείας, στο πλαίσιο της μέρας πανελλαδικής δράσης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην Υγεία – Πρόνοια.

«Η τακτική των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια είναι να μην προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία και να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με έκτακτο προσωπικό», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας ότι «σήμερα στα Δημόσια Νοσοκομεία υπηρετούν χιλιάδες έκτακτοι υπάλληλοι με ανανεώσιμες συμβάσεις πάνω από 3-4 χρόνια. Με την ανανέωση των συμβάσεων, η Πολιτεία αναγνωρίζει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και το κενό τους σε περίπτωση απόλυσης είναι δυσαναπλήρωτο».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστών οι συμβασιούχοι σε όλα τα νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας  της χώρας αποτελούν το 25% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων σε αυτά και οι αμείβονται από τα έσοδα των νοσοκομείων και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι με τα σωματεία τους προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας. 

Μάλιστα στην Αργολίδα ανήρτησαν πανό στην είσοδο του Νοσοκομείου με τα αιτήματά τους.