ΠολιτισμόςΑρχείο

Οι δύο ρεπόρτερ της ΕΡΤ ενθουσιάστηκαν με το …κλειστό Μπούρτζι (Video)

Κάπως “αδιάβαστοι” θα λέγαμε ότι ήρθαν στο Ναύπλιο οι δύο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με σκοπό να προβάλουν την πόλη. Έτσι επέλεξαν να ξεκινήσουν την ζωντανή σύνδεση στην Πρώτη Πρωτεύουσα από το έρημο Μπούρτζι που έχει καταντήσει “γεφύρι της Άρτας” με τις απίστευτες καθυστερήσεις ολοκλήρωσης των εργασιών που συνεχίζουν να είναι σε εξέλιξη.

Μιλάμε για ένα έργο που ξεκίνησε στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013 με τις εργασίες να σταματούν από την 31.12.2015. Το έργο είχε προταθεί για μεταφορά στην επόμενη προγραμματική περίοδο και από τότε δεν είχε γίνει σχεδόν τίποτα για την υλοποίησή του. Με ενέργειες του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου οι εργασίες επανεκκινούν και πάλι, με άγνωστο το πότε θα ολοκληρωθεί το έργο, καθώς τα χρονοδιαγράμματα έχουν πάει περίπατο.

Με το άνοιγμα της σύνδεσης οι ρεπόρτερς της εκπομπής «Συνδέσεις» που παρουσιάζεται από τους Κώστα Λασκαράτο, Χρύσα Παπασταύρου και Κώστα Παπαχλιμίντζο άρχισαν να λένε:

«Το αναγνωρίζετε το μέρος, καταλάβατε από που αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε. Είναι εργοτάξιο το Μπούρτζι αλλά σε λίγο στα τέλη του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί. Είναι ένα αριστούργημα, θα γίνει ένα κουκλί όταν τελειώσει…».

Οι ίδιοι βέβαια ξέχασαν να ρωτήσουν από πότε παραμένει εργοτάξιο και ουσιαστικά μη επισκέψιμο για τους πολίτες.

Ακόμα και ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος όταν ρωτήθηκε πότε θα τελειώσει εμφανίστηκε συγκρατημένος λέγοντας:

«Τα χρονοδιαγράμματα στην εποχή μας είναι λίγο δύσκολα για να πούμε. Το έργο τελειώνει κανονικά 31-12-2020, ευελπιστούμε να είναι τότε με κάποιες παρατάσεις ίσως»

Στη συνέχεια ο κος Κωστούρος επιχειρώντας να στρέψει το ενδιαφέρον σε όσα μπορεί να δει σήμερα ο επισκέπτης της πόλης και όχι στο απώτερο μέλλον -όταν δηλαδή δεήσουν και ολοκληρωθούν οι εργασίες στο Μπούρτζι και απομακρυνθεί το εργοτάξιο ώστε να γίνει επισκέψιμο – αναφέρθηκε στην πόλη εστιάζοντας στο ότι το Ναύπλιο προσφέρει ένα τρομερό πακέτο υπηρεσιών από θέμα αναψυχής, ιστορικής καθώς και πολιτισμικής παράδοσης.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί: