Τι είπε ο Γκιόλας σε τηλεδιάσκεψη με Παππά και Αχτσιόγλου
Ευρεία και πολύωρη τηλεδιάσκεψη διεξήχθη την Τετάρτη 10 Μαΐου από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την επιχειρηματικότητα και την εργασιακή κατάσταση κατά την πανδημία από τον Covid 19.
Στη σύσκεψη αυτή τις θέσεις του κόμματος στους τομείς αυτούς, παρέθεσαν οι Τομεάρχες και πρώην Υπουργοί Νίκος Παππάς και Έφη Αχτσιόγλου.
Συμμετείχε επίσης και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας που κατά την παρέμβασή του ανέφερε τα εξής:
Κατά την περίοδο του lockdown, ηγετικά κλιμάκια από στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετείχαν σε πλήθος αντίστοιχων τηλεδιασκέψεων, κατά τομείς όπως την Υγεία, την Οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την Εργασία, τον Πολιτισμό κλπ.
Οι βουλευτές του Κόμματος κατέθεσαν συνολικά 473 ερωτήσεις σε Υπουργούς της Κυβέρνησης, αναδεικνύοντας θέματα και ζητώντας απαντήσεις σε αρκετά από αυτά, όπως Υγειονομικά, Εργασιακά, Ενισχύσεις των αγροτοκτηνοτρόφων και των παραγωγών –πωλητών λαικών αγορών, επεκτάσεις των ειδικών αποζημιώσεων σε μη συμπεριληφθείσες κατηγορίες επαγγελματιών κ.α.
Ουσιαστικά με τις επισημάνσεις μας αναδείξαμε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο εγκαίρως κατατεθέν πρόγραμμα «ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ», με το οποίο υποδείξαμε την αναγκαιότητα λήψης εμπροσθοβαρών και κοστολογημένων μέτρων ενίσχυσης της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, θέτοντας ως προμετωπίδα την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων σε μόνιμο Νοσηλευτικό και Ιατρικό προσωπικό, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργίας του Συστήματος Δημόσιας Υγείας.
Κατά την εξαγγελία του Προγράμματος αυτού, κατηγορηθήκαμε από Κυβερνητικά στελέχη που επέλεξαν την αναποτελεσματική τακτική του «Βλέποντας και κάνοντας» και λοιδωρηθήκαμε από τον ίδιο τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Πέτσα, που επέλεξε να μας ειρωνευθεί λέγοντας ότι δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα». Η αμηχανία και η αδυναμία του να απαντήσει με πειστικά επιχειρήματα, στις κατατεθειμένες προτάσεις μας, είναι βέβαιο ότι δεν έτυχαν το ίδιο θερμής αποδοχής από το λαό και την κοινωνία, που έβλεπαν την Οικονομική ανέχεια προ των πυλών και την επερχόμενη λιτότητα.
Παίρνοντας σοβαρά τη γνώμη, τις προτάσεις και τα αιτήματα των πολιτών προβήκαμε σε ένα επικαιροποιημένο πρόγραμμα το «ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ II»το οποίο παρέχει με έγκυρες και κοστολογημένες προτάσεις τη διέξοδο από τον διαγραφόμενο οικονομικό όλεθρο, που θα πλήξει κυρίως τους εργαζόμενους, τις λαϊκές τάξεις και την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα.
Οι επιλογές της Κυβέρνησης, οδηγούν τους εργαζόμενους σε ανεργία ή στην καταβολή χαμηλών ή και κατώτατων μισθών, τους επαγγελματίες στην καθίζηση και το κλείσιμο των καταστημάτων, ενώ στις μεγάλες επιχειρήσεις ανοίγουν το δρόμο για «ευκαιρίες» σε οικονομικές ενισχύσεις και περιορισμό του εργασιακού κόστους.
Αυτή την πολιτική είναι βέβαιο ότι δεν την εγκρίνουν τα πληττόμεναλαϊκά στρώματα των εργαζομένων και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.
Η συμμαχία τους μπορεί να οδηγήσει σε αποφυγή μιας νέας λιτότητας και την οριστική επανεκκίνηση σε μια βιώσιμη και δίκαιη οικονομική ανάπτυξη.
Κλείνοντας πιστεύω ότι είναι σημαντικό και ουσιώδες, επιχειρηματικότητα και εργασία να συμβαδίζουν, σας μεταφέρω εδώ το δελτίο τύπου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, «…η επιδότηση της εργασίας μπορεί να αναδειχθεί σωτήρια για την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση και όλη την κοινωνία»
Μπορούμε να συγκεράσουμε τις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του κόσμου της εργασίας, του πολιτισμού, της νεολαίας μας, με κίνητρα και καθοδήγηση, ώστε να επανακινήσουμε την οικονομία και να γίνει δίκαια και βιώσιμη.