ΠολιτισμόςΑρχείο

Μία δράση γλυκιάς αρχιτεκτονικής

Η Γιώτα Δημητροπούλου σας καλεί να δημιουργήσετε τη ζαχαρωτή πολιτεία της φαντασίας σας στο Φουγάρο!

Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες ζαχαρωτών συσχετίζονται με γνωστά παραμύθια των παιδιών και γίνονται ο χάρακας για μια γλυκιά προσέγγιση στις έννοιες της φανταστικής -και της πραγματικής- αρχιτεκτονικής και χωρο-ταξίας.

Παίζοντας, δημιουργούμε μικρά παραμυθένια κτίρια, χρησιμοποιώντας τις διαφορετικές φόρμες ζαχαρωτών και μαθαίνουμε να δημιουργούμε χώρο, να βλέπουμε έξω από το χώρο μαςνα περιδιαβαίνουμε το δημόσιο κοινό μας χώρο.

Ανακαλύπτουμε και αναδημιουργούμε κάθε δυνατή κατασκευή του απτού καθημερινού ή του ονειρικού χώρου,χαράσσοντας δρόμους και πορείεςπύργους και παλάτια: Πύργος της Δανάης ή της Ραπουνζέλ; Χώρα του Καρυοθραύστη ή σπίτι στο δάσος του Χάνσελ και της Γκρέτελ; Ο καθένας κτίζει ατομικά έναν προσωπικό χώρο συμμετέχοντας με αυτόν στη σύνθεση ενός ομαδικού δημόσιου χώρου, μιας μεγάλης συνολικής μακέτας όλο όνειρα και ζάχαρη, του κόσμου που επιθυμούμε του κόσμου που φανταζόμαστε.

Στη λήξη της ενότητας κάθε παιδί παραλαμβάνει το προσωπικό του δημιούργημα και Καλή Χωρο- Αταξία!

Η Γιώτα Δημητροπούλου σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών – τομέας γλυπτικής – και με υποτροφία του Ιδρύματος Μιχελή διεκπεραίωσε το μεταπτυχιακό της στο Λονδίνο, με ειδίκευση στη γλυπτική επίσης. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε ελληνικά σχολεία και σε δημόσιο σχολείο του Λονδίνου. Ζεί και εργάζεται στο Ναύπλιο σπουδάζοντας παράλληλα Αρχιτεκτονική.

Την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου στις 12.00-13.00 σας καλούμε σε μία δράση γλυκιάς αρχιτεκτονικής, για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο!
*Θέσεις περιορισμένες, απαραίτητη δήλωση συμμετοχής.
**παιδιά 4-6 ετών με συνοδεία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
για παιδιά 6-9 ετών
Κυριακή 7, 14, 21 και 28 Δεκεμβρίου 2014, 11.30-13.00
Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 12.00-13.00 ανοιχτό μάθημα

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
6€ για μία συνάντηση
(στο κόστος περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα υλικά)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
27520.47370, 6940 295418
[email protected]