ΟικονομίαΑρχείο

Το «κόλλημα» της Apple με την Πελοπόννησο ξετρελαίνει την υφήλιο (Video)

Πρόβατα, τσοπάνηδες, όμορφα κορίτσια, γλυκιές γιαγιάδες, τα υπέροχα στενά της Αρεόπολης ήταν το σκηνικό του διαφημιστικού κλιπ της Apple από τη Νότια Πελοπόννησο που προμοτάριζε το iPhone 7 Plus.

Αυτή τη φορά, ο τεχνολογικός κολοσσός ταυτίζεται και πάλι με την Πελοπόννησο βάζοντας σε εφαρμογή το σχέδιο… «Kalamata» προχωρώντας σε μία από τις σημαντικότερες αλλαγές των τελευταίων ετών για τη μετάβαση σε μια άλλη εποχή με την κατασκευή και τοποθέτηση των δικών της chips στις συσκευές Mac.

Η Apple, σύμφωνα με το Bloomberg, πρόκειται να τερματίσει τη συνεργασία με την Intel μέχρι και το 2020 με στόχο να κατασκευάζει με παρόμοιο τρόπο όλες τις ηλεκτρονικές της συσκευές της, υπολογιστές Mac, iPhones και iPads, ώστε να είναι ακόμα πιο συμβατές μεταξύ τους.

Εξάλλου, ήδη στις περιπτώσεις των iPhone και iPad, η Apple σχεδιάζει ήδη τα δικά της chips, τα A-series.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες αλλαγές των τελευταίων ετών που θα ανακοινωθεί επίσημα στις 22 Ιουνίου στο WWDC, το ετήσιο συνέδριο για τους δημιουργούς εφαρμογών (developers) του οικοσυστήματος της Apple.

apple

Η αλλαγή αυτή αναμένεται να αποτελέσει ακόμη ένα σημαντικό πλήγμα για την Intel, η κυριαρχία της οποίας στους υπολογιστές έχει αρχίσει να αμφισβητείται όλο και πιο έντονα τα τελευταία χρόνια.

Στο χώρο των πολυεθνικών είναι αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο να χρησιμοποιούνται τοπωνύμια ως κωδικές ονομασίες για διάφορα projects. Για παράδειγμα η Intel χρησιμοποιεί ονομασίες πόλεων της βόρειας Καλιφόρνια. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ωστόσο οι νέοι επεξεργαστές που θα χρησιμοποιηθούν στην επόμενη γενιά των Mac υπολογιστών δεν θα έχουν ως εμπορική ονομασία το όνομα της πρωτεύουσας της Μεσσηνίας.

Το 2017 η Apple έχει ασχοληθεί και πάλι με την νότια Πελοπόννησο κάνοντας τα γυρίσματα για ένα από τα διαφημιστικά σποτ για το iPhone 7 Plus στην περιοχή της Αρεόπολης.