ΠολιτισμόςΑρχείο

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω! Περιμένουν πρώτα να καταρρεύσει ο Παλαμήδης για να τον φτιάξουν;

Το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης «Ο Παλαμήδης» απέστειλε στην Υπουργό Παιδείας, στους Βουλευτές του Νομού και στους αιρετούς περιφερειακούς και τοπικούς αξιωματούχους (Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου) την παρακάτω επιστολή, που αφορά τη μεγάλη καθυστέρηση στην αποκατάσταση του αετώματος της κεντρικής εισόδου της Βιβλιοθήκης, ευελπιστώντας στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση όλων για την άμεση επίλυση του προβλήματος.

«Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ

Πριν ένα χρόνο , στο Ναύπλιο, κατέρρευσε τμήμα του αετώματος της κεντρικής εισόδου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπλίου « Ο Παλαμήδης». Μετά από παρεμβάσεις μας στις υπηρεσίες του Υπουργείου σας, κλιμάκιο της αρμόδιας υπηρεσίας, Αυτοτελής Διεύθυνση Κτιριακής και Υλικοτεχνικής Υποδομής, επισκέφθηκε τη βιβλιοθήκη στο Ναύπλιο, διαπίστωσε το μέγεθος του προβλήματος και εξέτασε συνολικότερα το κτίριο και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Στη συνεχή επικοινωνία με τη Διεύθυνση αυτή (Υπάρχει πλήρης η αλληλογραφία) μας δινόταν η απάντηση ότι η υπόθεση εξελισσόταν ομαλά και ότι σύντομα θα αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά. Όμως, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη για το ενδεχόμενο επισκευής άμεσα του κτιρίου και φοβούμαστε ότι, εισερχόμενοι στο δεύτερο χειμώνα με το πρόβλημα σε εκκρεμότητα, ο κίνδυνος κατάρρευσης και του υπολοίπου τμήματος του αετώματος και της εισόδου γενικότερα είναι άμεσος.

Σας παρακαλούμε, λοιπόν, να βοηθήσετε στην επιτάχυνση των διαδικασιών, έστω και με κατ’ ανάθεση εκτέλεση του αναγκαίου έργου, ώστε να αποφευχθούν ακόμη οδυνηρότερα αποτελέσματα λόγω της καθυστέρησης.

Εξάλλου είναι πλήγμα για την πόλη του Ναυπλίου, με την τεράστια επισκεψιμότητα που έχει, στο κεντρικότερο σημείο της πόλης να έχει την κεντρική είσοδο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης κλειστή και τον κίνδυνο κατάρρευσης καθημερινό.

Το Εφορευτικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση της Βιβλιοθήκης είναι στη διάθεσή Σας για οποιαδήποτε πληροφορία και ευελπιστούμε για την καλύτερη δυνατή και άμεση επίλυση του προβλήματος».