ΠολιτικήΑρχείο

Κώστας Αρβανίτης και Ανδρέας Ξανθός στην Κόρινθο

Από χθες το πρωί Πέμπτη 18 Ιουνίου, βρίσκονται στην Κορινθία ο Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης και ο πρ. Υπουργός Υγείας, βουλευτής και τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός για διήμερη περιοδεία. Η επίσκεψη των δύο ανδρών ξεκίνησε από το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Κορίνθου, όπου έλαβαν γνώση και ενημέρωση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δομή σήμερα.

ΚΕΦΙΑΠ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Τους δύο άνδρες συνόδευαν κλιμάκιο της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας υπό τον συντονιστή Γ. Παπασταμόπουλο, η πρ. βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Θελερίτη, ο πρ. πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές και φυσικά ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός.

Η επίσκεψη συνεχίστηκε στο Νοσοκομείο Κορίνθου όπου οι Κώστας Αρβανίτης και Ανδρέας Ξανθός συναντήθηκαν με τον διοικητή του Νοσοκομείου Γρηγόρη Καρπούζη, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας Χρυσοβ. Μέλλο, τον πρόεδρο των εργαζομένων του Νοσοκομείου Παντ. Αρβανιτάκη και τους ιατρούς και μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Χρ. Χασικίδη, Ν. Καμπά, Κ. Κοροβέση και Ηλ. Κοφινά.

Νοσοκομείο Κορίνθου

 

Νοσοκομείο Κορίνθου

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Ανδρέας Ξανθός σημείωσε ότι η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού μάς υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα για τον τρόπο με τον οποίον είναι οργανωμένο το σύστημα υγείας, η οικονομία, η κοινωνία αλλά και κρίσιμοι τομείς όπως είναι ο τουρισμός. «Το κρίσιμο συμπέρασμα» είπε ο πρώην υπουργός Υγείας «είναι η συνειδητοποίηση της αξίας του δημόσιου τομέα Υγείας. Γιατί» θύμισε «αυτό δεν ήταν αυτονόητο ούτε δεδομένο. Ακούγαμε στο παρελθόν διάφορα για τα σπάταλα και αναποτελεσματικά νοσοκομεία. Νομίζω», υπογράμμισε «ότι τώρα με πολύ μεγαλύτερη δυσκολία λέγονται αυτά τα πράγματα».

Τόσο ο Ανδρέας Ξανθός όσο και ο Κώστας Αρβανίτης συνομίλησαν με τον πρόεδρο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κορίνθου Παντελή Αρβανιτάκη για τις μόνιμες προσλήψεις που πρέπει να γίνουν στο χώρο της Υγείας, για τους όρους με τους οποίους θα γίνουν αυτές οι προσλήψεις, όσο και για την ενίσχυση και θωράκιση του Υγειονομικού προσωπικού.

Στη συζήτηση παρενέβη ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης ο οποίος εξήγησε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εργασία, αλλά και τις μάχες που δίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την αποφυγή της εργολαβοποίησης της εργασίας.

Δείτε το σχετικό βίντεο: 

 

 

Στις Δομές προσφύγων

Στη συνέχεια οι δύο άνδρες βρέθηκαν στις δομές προσφύγων που λειτουργούν στην Κόρινθο όπου τόσο ο Κ. Αρβανίτης όσο και ο Ανδρ. Ξανθός συνομίλησαν με την υπεύθυνη ιατρό Βάνα Βουρβουτσιώτου, για τις ελλείψεις, τα προβλήματα και τις καταστάσεις που αντιμετωπίζει.

Ιατρείο Προσφύγων Κόρινθος

ΠΡΟΚΕΚΑ Κόρινθος

 

Σύντομη συνομιλία είχαν και με τον διοικητή του ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου κ. Άγγελο Καραφωτιά.

ΠΡΟΚΕΚΑ Κόρινθος

 

Στη Νεμέα

Η επίσκεψη των δύο ανδρών συνεχίστηκε το απόγευμα στη Νεμέα όπου επισκέφθηκαν το τοπικό Κέντρο Υγείας και το Σύνδεσμο Οινοποιών συνομιλώντας με τους υπεύθυνους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Συνδεσμος Οινοποιών Νεμέας

Κέντρο Υγείας Νεμέαςα

 

Χθες βράδυ η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου «Θωμάς Θωμαΐδης» στην Κόρινθο θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία με θέμα: «Η Πανδημία κι οι προκλήσεις για την υγεία και την κοινωνία» και ομιλητές τους δύο πολιτικούς.

Ομιλία Κόρινθος

Ομιλία Κόρινθος