ΑθλητισμόςΑρχείο

Πως αποχαιρετά ο Παναργειακός τον Αλέφαντο

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα Τρίτη ο Νίκος Αλέφαντος. Ο 81χρονος προπονητής ποδοσφαίρου απεβίωσε το μεσημέρι, καθώς αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας και τελικά «έφυγε» από την ζωή από καρδιακή προσβολή.

Επρόκειτο για μία από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχοντας προπονήσει συνολικά 28 ομάδες στην μεγάλη του καριέρα στους πάγκους. Μεταξύ αυτών φυσικά ο Ολυμπιακός, που ήταν τόσο η αγαπημένη του ομάδα, όσο και η τελευταία του ομάδα το 2004.

Είναι ο προπονητής που κατέχει το ρεκόρ κοουτσαρίσματος σε ομάδες της Α’ Εθνικής, έχοντας συνολικά προπονήσει 18! Ακόμα ήταν ο προπονητής που είχε την πιο σύντομη θητεία σε ελληνική ομάδα! Συγκεκριμένα, το 2002, είχε παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του Φωστήρα μόλις για τρεις ώρες, ένα ρεκόρ που πάρα πολύ δύσκολα θα σπάσει.

Μεταξύ των ομάδων που είχε προπονήσει ήταν και ο Παναργειακός, ο οποίος τον αποχαιρετά με τα παρακάτω λόγια:

«Έφυγε από τη ζωή σήμερα 23/06 σε ηλικία 81 ετών ο προπονητής Νικος Αλεφαντος . Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους προπονητές που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο από της πιο χαρακτηριστικές φιγούρες των γηπέδων.

Ενώ είχε διατελέσει και προπονητής στην ομάδα μας μεγάλη τιμή που πέρασε από την ομάδα του Παναργειακου μας

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον Σκεπάσει…»