ΕλλάδαΑρχείο

Ο κορωνοϊός εισέβαλε στον Κορυδαλλό

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για 33χρονο Ελληνοαρμένιο κρατούμενο από τη Β’ Πτέρυγα των φυλακών, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Οσον αφορά τη διάγνωση του κρούσματος δεν έχει αποσαφηνιστεί αν αυτή προήλθε μετά από αναφορά του κρατουμένου σε συγκεκριμένα συμπτώματα σχετικά με τον ιό ή αν έγινε τυχαία, στο πλαίσιο εξέτασης του από ωτορινολαρυγγολόγο. 

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ο άνδρας αυτός κρατείται στην Β΄ πτέρυγα των φυλακών, μαζί άλλους πέντε κρατούμενους, παρουσίαζε από μέρες συμπτώματα ίωσης, χωρίς όμως να έχει έρθει σε επαφή με κάποιον εκτός φυλακών, ή να είχε γίνει κάποια μεταγωγή του, ώστε να μετακινηθεί εκτός του ελεγχόμενου περιβάλλοντος των φυλακών.

Επειδή παράλληλα είχε και πολύ πρησμένους λεμφαδένες, ο γιατρός των φυλακών έδωσε εντολή να μεταφερθεί το απόγευμα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου του πήραν δείγμα και το έστειλαν σε εξωτερικό εργαστήριο προκειμένου να εξεταστεί για κορωνοϊό.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή με πηγές από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το εργαστήριο έβγαλε ότι ο άνδρας είναι «οριακά θετικός», γι’ αυτό διακομίστηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Σωτηρία, για νοσηλεία και παράλληλα να υποβληθεί σε δεύτερη εξέταση, που θα δείξει αν πράγματι νοσεί από COVID-19.

Ωστόσο αμέσως κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός και μπήκαν σε εφαρμογή τα σχετικά πρωτόκολλα, γι’ αυτό μπήκε σε καραντίνα όλη η Β΄ πτέρυγα των φυλακών και ταυτόχρονα ξεκίνησε ιχνηλάτηση για να διαπιστωθεί με ποιους έχει έλθει σε επαφή ο 35χρονος.

Από σήμερα το πρωί και εφόσον επιβεβαιωθεί ότι ο 33χρονος έχει κορωνοϊό, θα ξεκινήσουν από κλιμάκια του ΕΟΔΥ που βρίσκονται ήδη στις φυλακές, σαρωτικά τεστ στους κρατούμενους της πτέρυγας σε πρώτη φάση και αν χρειαστεί και εκτός αυτής.